Mnogi misle da su oslabljena tkanina, isprana boja ili ogromne rupe kraj puta za vaše stare čarape, no uz malo truda i mašte, možete im vrlo lako podariti novi život. Stare čarape će se tako pronaći u zgodnim novim ulogama.

Imate li stare ili poderane čarape koje planirate baciti razmislite još jednom. S malo volje i kreativnosti možete im dati potpuno novu namjenu. Na primjer, imate li doma plišane igračke koje su ostale bez ispune odrežite čarape na skroz tanke vrpce i njima napunite igračku. Bolje je da to učinite s čarapom nego vatom jer se tako tijekom pranja u mašini punjenje neće zgrudati. Pomoću čarapa koje više ne koristite možete napraviti potpuno nove igračke. Na internetu se može naći bezbroj stranica s uputama, a možete se i u potpunosti služiti maštom. Dovoljni su vam samo čarape, igla i konac!

Stare čarape mogu poslužiti i kao punjenje za vaše obične i ukrasne jastuke, šalove, tepihe i sagove, pa čak i kao meki držač sobnih vrata. Kad smo već kod čuvanja namještaja, stare čarape vrlo su zahvalne kao čuvari vašega poda da se ne izgrebe prilikom pomicanja sjedećeg i ležećeg namještaja – jednostavno ih stavite na noge i nožice namještaja prije nego ga krenete pomicati. A i izgledat će vrlo otkačeno, zar ne?

Za sve vas razigrane mašte, stare čarape možete oživjeti kao sasvim nove igračke – sve što ćete trebati jesu čarape, igla, konac te tu i tamo zgodan dodatak poput dugmeta, vrpce i slično. Tako možete osim igračaka za vas, djecu ili ukras, izraditi i igračke za kućne ljubimce koji će ih pogotovo cijeniti.

Još jedna praktična namjena starih čarapa je da u njima držite sredstvo protiv moljaca koje ćete smjestiti u ormar. Kuglice protiv moljaca nasipate u donji dio čarape koju zatim zavežete i odrežete gornji dio ili ga pomoću njega zavežete o prečku ormara.

Za sve koji muku muče s omraženim skupljanjem vlasi nakon češljanja i četkanja kose, stare čarape možete iskoristiti kao dobrodošao sakupljač vlasi. Čarapu navucite na četku tako da iglice prođu kroz nju i zatim ju na poleđini četke zavežite čvorom. Kada ćete sljedeći put čistiti četku, skidanjem čarape s nje, uklonit ćete i sve vlasi.

Ako želite puno bolju kontrolu prilikom laštenja cipela, kremu za cipele jednostavno nanesite na stare čarape i zatim utrljajte po želji na vašu obuću. Vaši stariji ukućani sigurno su vas nekom prilikom savjetovali da zafrčete i umetnete stare čarape u obuću koja vam je velika ili ste je već razgazili? Sve vaše sjajne cipele i ostalu obuću osjetljivu na prašinu prilikom stajanja možete držati na sigurnom tako da ih jednostavno navučete u stare čarape. Par starih čarapa za par novih sjajnih cipela, zgodno zar ne?

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi