Sustav boja Ceresit Intense je nova, premium linija boja.
Posebne boje idealno idu s posebnim elastomer žbukama.

Intenzivne boje lako se koriste zahvaljujući tehnološki naprednoj elastomer žbuci Ceresit CT 79 Impactum. Intenzivne boje apsorbiraju ogromnu količinu topline i svjetlosti pri zagrijavanju površine i zato kod standardnih fasadnih žbuka prilikom naglog pada temperature dolazi do pucanja žbuke ili drugih oštećenja toplinsko izolacijskih sustava. Završna žbuka Ceresit CT 79 zajedno sa fasadnim sustavom Ceresit Impactum ne predstavlja rizik budući da je razvijena s ciljem kompenziranja toplinskog opterećenja.

Brojke govore za sebe

Indeks HBW (refleksija svjetlosti) koji definira boje i njihovu refleksiju svjetlosti – manji je što je apsorpcija svjetlosti veća. Ceresit CT 79 elastomer završna žbuka je toliko fleksibilna da se može primijeniti na intenzivne i tamne boje s indeksom refleksije svjetlosti 5% ili većim, dok je u ostalim ETICS sustavima upotreba boja ograničena s indeksom refleksije svjetlosti 20-25%. Inspiracija iz prirodnih ljepota dragulja Nova paleta boja Ceresit Intense stvorena je kako bi se zadovoljile potrebe arhitekata i investitora te omogućava konačan izgled zgrada u skladu sa suvremenim trendovima čemu svakako pripadaju i intenzivne fasadne boje. Linija boja Ceresit Intense inspirirana je prirodnom ljepotom dragulja i njihovim intenzivnim bojama i snagom. Sistem nudi 36 tamnih boja grupiranih u 7 različitih paleta boja: od smaragdno zelene do dijamantno sive.

 • Dijamant je najtvrđi dragulj i jedan s najvećom vrijednosti. S našim dijamantnim bojama koje variraju od sive do potpuno crne, minimalizam pronalazi svoj put u arhitekturi.
 • Safir Safirno plave boje promiču optimizam, snagu i eleganciju. S pet različitih nijansi svatko će pronaći svog favorita za nadopunjavanje modernog stila njegovog doma. Pet tonova ljubičaste boje dragog kamena ametist s posebnom energetskom moći. Ove boje uljepšavaju pogled na život i učinit će da se nekretnina istakne od drugih.
 • Kremen Pet smeđih tonova koji su topli i ugodni za oko. Komuniciraju ljubav prema prirodi i izgledaju dobro na gradskim kućama kao i u predgrađu.
 • Rubin se smatra najsnažnijim draguljem u svemiru pa tako i rubin boja. Šest tonova ove energične boje dizajnirani su da privuku pozornost.
 • Amber je bio cijenjen zbog svoje boje i prirodne ljepote još od davnih vremena. Ovdje dolazi u pet tonova koji dodaju energiju i dobar duh svakoj fasadi.
 • Pet nijansi zelene inspirirane vječnom ljepotom smaragdnog kamenja. Jamstvo svježeg, svijetlog izgleda kuće tijekom cijele godine.
Glavne značajke završne žbuke Ceresit CT 79 Impactum:
 • Otpora na mehanička opterećenja i visoke temperature
 • Iznimno fleksibilna i otporna na pukotine i diskoloracije
 • Vrlo otporna na prodor vode i biološke kontaminacije (alge, gljivice, plijesni)
 • Snažan efekt "samočišćenja" i otpornost na nečistoću
 • Pogodna za tamne i intenzivne boje (za boje s 5% ili većim HBW indeksom)
 • Ključna komponenta Ceresit Impactum Systema – izuzetno otporan na udarce, fleksibilan i izdržljiv vanjski toplinski izolacijski sustav
 • Dostupna u kamenoj strukturi granulacije 1,5 mm u 211 boji Colours of Nature® i 36 boja Intense Colour System
HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi