Pijemontski glavni grad Torino nije samo grad iz kojeg potječe Juventus, jedan od najuspješnijih i najtradicionalnijih nogometnih klubova, već je to i grad mnogih rekordera Italije. Na starom je stadionu „Stadio delle Alpi" Juventus osvojio naslov. 2009. godine stadion je srušen, a na njegovom mjestu izgrađena je nova moderna nogometna arena: stadion Juventus. Veliki dio fasade nove građevine pokriven je proizvodom PREFA PREFALZ (stojeći falc) cink-sive boje.

Pogledajte Prefa krovne sustave

Sve više investitora diljem Europe odlučuje se za PREFU. Proizvodi ovog stručnjaka za krov i fasadu skupljaju bodove svojom visokom kvalitetom i trajnošću. Osim toga, aluminij kao materijal ne hrđa i ne može se trajno zaprljati, a zahvaljujući svojem dobrom svojstvu oblikovanja, omogućava različite načine primjene, uz veliku dozu kreativnosti.

"Stara dama" u novom ruhu

Krajem 2011. godine svečano je otvoren novi nogometni objekt u Torinu. Od tada „stara dama", kako obožavatelji Juventusa od milja zovu svoj klub, igra svoje domaće utakmice na novom stadionu. + No, moderna nogometna arena nudi mnogo više od zelene trave za sportski uspjeh. U njoj se nalazi i muzej nogometnog kluba, Juventusov "Walk of Fame" i Area 12 – trgovački centar s više od 60 prodavaonica na površini od oko 19.500 m². Fasada Aree 12 je u potpunosti prekrivena PREFALZ stojećim falcom u cink-sivoj boji.

PREFALZ za kreativnu slobodu

Cilj projekta je bio izgraditi novi rekreativni centar za cijelu obitelj, koji na inovativan način povezuje stadion s trgovačkom centrom. Arhitektonski ured Studio Rolla Architettura + Urbanistica iz Torina je spojio dva svijeta u jedan. Kao rezultat je nastala jedinstvena struktura čiji dizajn podsjeća na oblik svemirskog broda. Stručnjak za aluminij, PREFA, uspješno je ispunio sve zahtjeve i visoke standarde u pogledu tehnologije i dizajna, zaštite okoliša i otpornosti na vremenske utjecaje. PREFALZ naime nudi najbolju kvaliteta za izvanrednu kreativnost.

Raznolikost boja i oblika

Andree Secchi, PREFA tehnička savjetnica u Pijemontu, objašnjava zašto: „Raznolikost boja i oblika PREFALZ stojećeg falca je istovremeno impresivna i lako objašnjiva. Aluminij koji se koristi u PREFALZU je glađi od većine usporedivih materijala koji se mogu koristiti i stoga se lakše oblikuje. Na taj se način stvara bezbroj individualnih mogućnosti oblikovanja, što je drugim materijalima teško ostvarivo."

Brza i jednostavna montaža

"Kod ovako velike fasadne površina brza i jednostavna montaža je velika prednost, a još jedna pozitivna činjenica je da se pojedini elementi ne moraju dodatno pojačati", rekla je Andree Secchi. Kod objekta Area 12, fasada, krov i dio ulaza prekriveni su PREFALZOM. "Čista instalacija PREFALZ tehnologije jamči homogeni izgled i ističe kreativno korištenje naših proizvoda", naglasila je Secchi.

Pogledajte Prefa fasadne sustave

Građevinska ploča:

Arhitekt: Studio Rolla Architettura + Urbanistica, Turino Materijal: PREFALZ (stojeći falc)
Boja: cink-siva
Izvođač: Di Centa e Di Ronco Srl, Paluzza

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi