Stepenice se najčešće grade na najjednostavniji, klasičan način i ne iskorištava se sav njihov potencijal.

Ako već imate stepenice u svom domu i želite ih promijeniti uz što manji trošak potrebno vam je samo malo mašte. Za ukrašavanje stepenica dovoljni su kreda, samoljepljive trake ili tapete.

Na stepenicama se može nešto nacrtati, a mogu se napisati i zanimljive poruke. Možete napraviti i mozaik od komadića pleksiglasa ili keramičkih pločica.

Neobične stepenice bile bi sjajan dizajnerski dodatak vašem domu. Ponekad je dovoljno napraviti samo neobičnu ogradu na stepenicama. To možete napraviti korištenjem drveta tako da se izrezbari nešto neobično, ili napravite drvenu ogradu od grana.

Ako ne želite imati klasične stepnice u svom domu možete napraviti kružne, polukružne, spiralne, cik-cak stepenice, od paleta ili budite samo maštoviti s bojama. Na primjer, napravite stepenice u duginim bojama. Tako ćete dobiti neobične stepenice i novi ukras vašeg doma.

Stepenice mogu poslužiti i za uštedu prostora, pa tako unutar njih možete napraviti ladice u kojima ćete držati knjige, obuću ili nešto drugo.

Neobične stepenice možete izraditi od betona, stakla, drva i raznih drugih materijala. Izađite izvan okvira i budite hrabri, a najbitnije je da ih prilagodite svom stilu i potrebama.

Fotogalerija (5)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi