Imate li viška kartonskih kutija možete ih iskoristiti za izradu dječjih igračaka. Na primjer, od velike kartonske kutije može se napraviti savršen dvorac za igranje. Najprije odrežite gornje preklopne stranice. Uz gornji rub kutije izrežite usjeke kako biste dobili grudobran s kruništem. Za rezanje možete koristiti skalpel. Izrežite s obje strane dijelove koje želite izvaditi i zatim izrezani dio savijte prema naprijed i odrežite duž ruba koji je savijen.

Želite li da vaš dvorac ima most na dizanje izrežite na sredini jedne strane veliki otvor koji ćete presaviti prema naprijed. Ovoga puta ne trebate rezati donji presavijeni rub. Pomoću konopa ili vezica za cipele pričvrstite vrh mosta za bočne zidove. Najprije u njima probušite rupe. S unutrašnje strane kutije krajeve konopa ili vezica zavežite u čvor. Pomoću samoljepljive trake ili izolir-trake možete osigurati rupe. Još je preostalo samo izrezati uske prozore na zidovima, odnosno bočnim stranama kutije. Na kutiji možete nacrtati zidove (opeku) ili taj zadatak prepustite djeci.

Osim dvorca od kartonske kutije možete izraditi garažu za autiće. Kutiju je dovoljno okrenuti na bok i po želji je obojiti ili omotati ukrasnim papirom. Za hladne zimske dane prigodna je izrada saonica. Potrebna vam je velika kartonska kutija koju ćete spljoštiti kako bi se djeca na njoj mogla spuštati niz brežuljak ili je samo vući po snijegu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi