Hladnjak je uređaj koji drži namirnice svježe i čuva ih kako se ne bi pokvarile na visokim temperaturama. Često odmah stavljamo namirnice u hladnjak kada dođemo iz kupovine iako neke namirnice ipak nije dobro držati u hladnjaku jer gube svoja svojstva na hladnome mjestu.
Namirnice koje ne bi smjeli držati u hladnjaku:

Banane – one dozrijevaju na visokim temperaturama pa držanje u hladnjaku može usporiti to sazrijevanje. Držite ih na sobnoj temperaturi.

Luk i češnjak – više vole tamna i suha mjesta. U hladnjaku mogu postati premekani, te početi klijati.

Kruh – držite li ga u hladnjaku može postati ustajao, ali i izgubiti svoj svježi okus.

Kava – najbolje joj odgovara suho i tamno mjesto, hladnjak nikako.

Paprika i rajčica – one također dozrijevaju na toplome pa ih treba ostaviti na sobnoj temperaturi.

Lubenica i dinja – hladnoća može uništiti one dobre antioksidanse koji se nalaze u njima, a također može i promijeniti okus, pa to vjerojatno neće biti taj pravi okus toga voća

Ne morate se bojati da će se hrana pokvariti ako nije u hladnjaku, potrebno je samo namirnice spremiti kako njima odgovara. U hladnjaku držite samo one namirnice koje stvarno moraju biti na hladnome mjestu kako se ne bi pokvarile.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi