Saznajte kako ovaj neboder u New Yorku pomaže doprinijeti ambicioznim zahtjevima za smanjenjem emisija CO2.

U gradu koji je poprilično izgrađen i gdje 70-75 % emisija stakleničkih plinova generiraju sustavi grijanja i hlađenja, rješenje se nameće samo po sebi – treba nastojati graditi bolje zgrade. Bolje u smislu potrošnje energije, ali i bolje u smislu ugodnijih uvjeta rada.

Upravo se u tu priču uklapa standard pasivne gradnje, u ovom slučaju primijenjen na 26 katova visoku zgradu za studente i nastavničko osoblje House at Cornell Tech u New Yorku. Najviša je to zgrada ikad izgrađena u kojoj je zadovoljen taj zahtjevan standard.

Visokokvalitetna izolacija tu igra glavnu ulogu, omogućavajući optimalnu unutarnju klimu uz minimiziranje potrebe za aktivnim grijanjem i hlađenjem.

Na ovom projektu arhitekti su koristili isključivo ROCKWOOL proizvode od kamene vune, na taj način osiguravajući ne samo toplinske performanse, već i ugodnu akustiku kao i sigurnost od požara koja je neizostavna u višekatnim stambenim zgradama.

Kao rezultat, ova će zgrada emitirati 882 tone CO2 manje svake godine, što će znatno olakšati ugljični otisak grada koji nikada ne spava.

ROCKWOOL Grupa aktivno je sudjelovala na ovogodišnjem Climate Week NYC kako bi približila naš doprinos održivoj budućnosti kroz energetski učinkovite obnove.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi