U svim predjelima Hrvatske, od  Dalmacije i Istre pa do Posavine ili Zagorja mogu se vidjeti predivne kuće. Njih krase lijepe fasade i ograde, razne dekoracije i biljke u dvorištu te mnogi drugi elementi.

Neke kuće su posebne zbog materijala kojim su rađene pa tako u Hrvatskoj postoji mnogo lijepih kamenih i drvenih kuća, a posebne su i kuće sa slamnatim krovovima. Jedna od najljepših modernih kuća u Hrvatskoj nalazi se u Osijeku. Radi se o obiteljskoj kući neobičnog oblika s uvučenim i velikim dvorištem s pogledom na prirodu. Interijer je otvoren formom, bojama i materijalima kao što je staklo. Najviše pogleda u kući privlači viseći kamin smješten u centralnom dijelu kući i drvene stepenice koje kao da lebde u zraku.

Uz Osijek neke od najmodernijih kuća u Hrvatskoj smještene su u Zagrebu,na Krku i Braču. Za jednu od najljepših kuća u Hrvatskoj slovi kuća nogometaša Darija Šimića u Zagrebu. I u njezinoj gradnji je korišteno mnogo stakla, ima ogroman dnevni boravak, zatvoreno dvorište s nogometnim igralištem i igralištem za mali nogomet. U Istri i Dalmaciji, primjerice u gradovima kao što su Opatija, Umag, Split ili Dubrovnik postoje ekskluzivne vile koje također ulaze u kategoriju najljepših kuća u Hrvatskoj.

Fotogalerija (3)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi