Unatoč tome što su komarci sastavni dio životinjskog svijeta i prehrambenog lanca mnogih korisnih ptičica, ipak nas nerijetko dovedu do ruba živaca. Na sreću, ili možda bolje zahvaljujući narodnoj mudrosti i znanosti, znamo za dosta sastojaka koji odbijaju te dosadne krvopije. U nastavku možete pročitati par najpopularnijih sredstava protiv komaraca koje možete i sami izraditi.

Najdugovječniji i najpoznatiji sastojak koji odbija komarce je ulje limunskog eukaliptusa. Prije nego krenete raditi domaći pripravak od limunskog eukaliptusa, znajte da je vrlo jak i da bi ga trebalo držati dalje ili izbjegavati u slučaju djece mlađe od 3 godine. Ulje limunskog eukaliptusa pomiješajte sa suncokretovim uljem u omjeru 1:10.

Lavanda osim što je izvrsno djelotvorna protiv moljaca, ali i muha, ima ulje vrlo snažnog mirisa koje odbija komarce. Osim toga, izvrsno miriši i blagotvorna je za ljudsku kožu. Lavandu kao pripravak protiv komaraca možete koristiti tako da je ili posadite i uzgajate van ili unutar kuće. Ako niste u mogućnosti, možete kupiti lavandino ulje ili ga sami napraviti miksajući lavandino lišće. Ako ne želite miksati, a sviđa vam se izgled u vašem interijeru, lišće lavande jednostavno možete staviti u posude koje ćete razmjestiti po kući. Osim što će lijepo mirisati i izgledati, s vremenom će otpuštati ulje koje će smetati komarcima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi