Kako biste što produktivnije očistili svoj dom potrebna su vam kvalitetna i funkcionalna sredstva za čišćenje. Najpopularnija sredstva za čišćenje u kućanstvu su limunska kiselina, alkohol i soda.

Limunska kiselina ima višestruku primjenu. Dobro ju je koristiti za odstranjivanje kamenca u kuhinji ili kupaonici. Nalazi se u gotovo svakoj trgovini, upakirana u obliku bijelog praha.

Dovoljno je otopiti par žličica praha u vrućoj vodi, otopini dodate malo višenamjenskog sredstva za čišćenje i u to umočite predmet koji želite očistiti.

Pustite da prođe neko vrijeme i zatim predmet dobro isperite. Tijekom korištenja limunske kiseline nemojte udisati prah i ne približavajte ga očima.

Nakon limunske kiseline najčešće i najbolje korišteno sredstvo za čišćenje u kućanstvu je čisti alkohol. Koristi se za otapanje prljavštine, na primjer, ostatke ljepila.

Veoma je dobar i za pranje prozora. Pomiješajte jednu trećinu čistog alkohola s dvije trećine tople vode te malo višenamjenskog sredstva za čišćenje i vaši prozori će blistati!

Muče li vas masne mrlje idealno rješenje je soda (natrijev karbonat). U litri vruće vode otopite punu šalicu sode i dodajte uobičajeno sredstvo za čišćenje.

Otopina koju ste dobili savršena je za čišćenje prljavog posuđa, primjerice, masnih tava, ali i za odstranjivanje plijesni ili čišćenje odvoda. Dok koristite sodu najbolje je da koristite gumene rukavice i držite otopinu dalje od očiju.

Za sredstva za čišćenje možete nabaviti bocu s prskalicom. Rad će vam tako biti lakši i jednostavniji.

Nastojite štedjeti sa sredstvima jer više otopine ne znači uvijek uspješnije čišćenje. Također, dok čistite obavezno zaštitite lice, ruke i odjeću jer su mnoga sredstva jaka i opasna.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi