S vremena na vrijeme treba temeljito očistiti tepihe. Ako se na tepihu nalazi namještaj maknite ga i najprije detaljno usisajte tepih. Ako smatrate potrebnim tepih možete čistiti i s mokrom četkom. Najbolje sredstvo za čišćenje tepiha je mješavina octa i vode.

Umjesto octa možete upotrijebiti gaziranu vodu, a možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja kako bi dobili ljepši miris. Pošpricajte tepih i pustite da otopina djeluje desetak minuta. Dovoljno je da tepih samo navlažite. Zatim ga iščetkajte, pa još jednom usisajte.

Ako nemate vremena za ribanje možete samo pošpricati mrlje na tepihu i to sa soli, boraksom i octom koje prethodno pomiješajte. Nakon što se površine s mrljama osuše usisajte tepih. Nalaze li se na tepihu male i neprimjetne mrlje za njihovo uklanjanje dovoljni su voda i deterdžent za pranje suđa, a može vam pomoći i hidrogen peroksid.

Jedno od najboljih sredstva za čišćenje tepiha je i soda bikarbona koju pomiješate s eteričnim uljem koje izaberete. Neovisno o tome koju metodu koristite pustite da se tepih najprije osuši i zatim vratite namještaj.

Osim redovitog usisavanja vodite brigu o tome da ne hodate obuveni po kući, pa tako i po tepisima. S dobrom brigom vaši će tepisi biti dugovječni.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi