U svojim nastojanjima da pozitivno utječe na okoliš i klimu, XELLA Grupa će nadoknaditi emisiju CO2 Multipor®-a. Ploče su proizvedene na ekološki održiv način od mineralnih sirovina te bez plastike – što omogućava 100-postotno recikliranje.

U skladu s promjenama, izgled Multipora je promijenjen u zelenu boju, i logotip i folija za pakiranje. Ekološko razmišljanje i djelovanje čvrsto su usidreni u Xelli.

Što su to Multipor mineralne izolacijske ploče? To su ploče koje imaju visoka izolacijska svojstva, pomažu smanjiti potrošnju energije za grijanje i hlađenje zgrada te omogućavaju zdraviji život kroz uravnoteženu klimu u zatvorenom prostoru. Nezapaljivost, paropropusnost i kapilarna aktivnost čini Multipor ploče održivim i pametnim izborom za sve gradnje od podruma do krova, za renovaciju i novogradnju, te su jedan od najprovjerenijih sustava u svojoj klasi od 1999. godine.

Kako bi smanjili vlastiti intenzitet emisija CO2  za 30% do 2030. godine, Xella i ClimatePartner izmjerili su emisije ugljika koje se javljaju tijekom proizvodnje Multipora te nadoknadili emisije CO2  s kupnjom dobrovoljnih kredita za nadoknadu ugljika. Nadoknada ugljika je instrument za zaštitu klime u kojemu se staklenički plinovi nadoknađuju uštedom ili skladištenjem negdje drugdje. S jedne strane ugljični otisak Multipora poboljšava se raznim pojedinačnim mjerama – na primjer, ugradnjom solarnih panela na Xella postrojenjima, a s druge strane nadoknađuje se neizbježni ugljični otisak koji Multipor generira.

Kako bi nadoknadili ugljični otisak, Xella Grupa odabrala je dva projekta u Europi koji donose važan doprinos u borbi protiv globalnog zatopljenja, jedan u Njemačkoj, drugi u Bugarskoj. Kroz pošumljavanje ili zamjenu štetne tehnologije s klimatski prihvatljivim alternativama, štede se emisije CO2

Kada kažemo da je Multipor klimatski neutralan proizvod, to znači da ne utječe na klimu odnosno ne uzrokuje emisije stakleničkih plinova. Klimatska neutralnost se može postići ako se emisije CO2 svedu na minimum, a preostale se neizbježne CO2 emisije nadoknađuju mjerama zaštite klime.

Xella nastoji kontinuirano popravljati ugljični otisak zgrada tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa.

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi