U visoko razvijenim zemljama sve više se razmišlja o uštedi energije i smanjenju emisije CO 2, SO 2 itd. Prema sadašnjim zahtjevima u pogledu očuvanja okoliša, korištenjem novih tehnoloških trendova do 2005.g. planiraju se reducirati emisije štetnih tvari za 20-30 , a do 2050g. za cca 50. Iz energetskih izvještaja procjenjuje se da 50% udjela u emisiji štetnih tvari u atmosferu nastane kao proizvod od grijanja životnog i radnog prostora.

Ograničenost naftnih i plinskih izvora, stalno povećanje njihove cijene, te njihov štetni utjecaj na prirodu navodi nas na razmišljanje o drugim izvorima energije među kojima el. energija zauzima visoku poziciju. U zapadnoj Europi sve se više upotrebljava el. energija u grijanju, a kao takvo MRAMOTERM grijanje je jednostavan primjer ekološki i ekonomski najprihvatljivijeg grijanja s osiguranim snabdijevanjem za budućnost.

Korištenjem višestoljetnog iskustva uporabe kamena u grijanju, naprednog razmišljanja i tehnologije, stvorili smo zdrav i jednostavan, ekonomski, ekološki i estetski potpuno riješen način grijanja. MRAMOTERM grijaća ploča je naš proizvod izrađen od prirodnog materijala (kamena, mramora ili granita), visoke sposobnosti grijanja, lijepog izgleda i neograničenog vijeka trajanja.

Stalnim inovativnim radom i ulaganjem u proizvodnju i marketing, koristeći nova tehnološka dostignuća ovaj proizvod je usavršen. Spriječeno je pucanje istih i postignut njihov neograničeni vijek trajanja. Poboljšane su mjere sigurnosti na proizvodu po svim priznatim svjetskim standardima, što je potvrđeno i dobivanjem CE suglasnosti od instituta TÜV Austria, odnosno i same preporuke TÜV Österreich za kvalitetan proizvod (BAUMUSTER GEPRÜFT).

Tako je naša tvrtka postala jedan od prvih proizvođača mramornih grijaćih ploča u potpunosti izrađenih po novim Europskim normama EN 60 335 i VDE preporukama (koje će ubrzo postati nove norme). U ovom trenutku upotrebljavaju se materijali koji su nekoliko puta kvalitetniji od onih koje zahtijevaju novi svjetski propisi, potvrdivši time kvalitetu našeg proizvoda i našeg iskustva. S ponosom možemo istaknuti da smo kvalitetom i cijenama postali izuzetno konkurentni svjetskom tržištu, stoga su MRAMOTERM ploče postale priznate u našoj zemlji i u inozemstvu.

Tisuće zadovoljnih kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu, od 1987g. do danas potvrda su visoke kvalitete našeg proizvoda i našeg iskustva. Sve to potvrđuju i dobivena priznanja na svjetskim izložbama inovacija:

  • Zagreb – INOVA 2000 – srebrna plaketa
  • Pittsburgh, USAINPEX 2000 – zlatna medalja
  • Celje, Slovenija – MOS 2000 – srebrna medalja
  • Brussels, Belgija – EUREKA 2000 – brončana medalja
  • Moskva, Rusija – ARHIMED 2001 – srebrna medalja i diploma za doprinos izložbi
  • Rijeka – INOVA 2006 – brončana plaketa

Zahtjevnim postupkom u kompaktnu mramornu ploču debljine 30 mm ugrađuje se el. grijač. MRAMOTERM ploča montira se jednostavno i brzo na bilo koji zid u prostoriji, a različitim uzorcima mramora ne remeti se estetska vrijednost prostora. Može se izvesti kao cjelovito ili parcijalno grijanje. Grijaća mramorna ploča se priključuje na izvor napajanja AC 230 V preko termostata kojim reguliramo željenu sobnu temperaturu u svakoj prostoriji zasebno.

Nakon uključenja ploča se zagrijava na radnu temperaturu od cca 85 °C za 30 – 40 min. Odvajanje topline grijača vrši se zračenjem topline i toplinskom konvekcijom. Kao što sunce grije svaku površinu koju obasjava, tako i MRAMOTERM grijanje prožima zrak bez pokretanja i toplinskim zračenjem grije čvrsta tijela u prostoriji (zidove, podove, namještaj…), koji postaju spremnici topline. Topla tijela u prostoru smanjuju izmjene topline između ljudskog tijela i okoline, te se ljudski organizam osjeća ugodnije. Ovakav način grijanja eliminira razliku temperature između stropa i poda, te svodi cirkulaciju i sušenje zraka na minimum, sve to u interesu Vašeg zdravlja (posebno asmatičarima, svima s poteškoćama u disanju i osobama koje su sklone alergijama ).

Održavajući ugodnu temperaturu u prostoru s prosječnom izolacijom, potrošnja el. energije iznosi cca 400-500 Wh po m 2 / 24 h, što predstavlja uštedu energije od cca 25-50% u odnosu na ostala grijanja. Uz nisku cijenu ugradnje MRAMOTERM grijanja (2 – 3 puta nižom nego kod grijanja plinom ili naftom), nemate troškova izrade kotlovnica, dimnjaka, skladištenja goriva, održavanja i popravaka.

U suradnji s firmama "ELTEH" iz Rijeke i "MICRO-EL" iz Zagreba izradili smo sustav za racionalizaciju potrošnje el. energije i upravljanja vršnim snagama, kojim smo dodatno smanjili ukupne troškove el. energije za grijanje i ostale potrošače. Sustav za upravljanje omogućava regulaciju temperature u pojedinim prostorijama tijekom dana prema vanjskoj temperaturi i prema zahtjevima korisnika, nudi opciju daljinskog upravljanja grijanjem i ostalim potrošačima (klasičnim telefonom ili mobitelom), mogućnost komunikacije s računalom (vizualizacija, upravljanje, dokumentiranje). Ovaj sustav je izrazito pogodan za veće prostore kao što su: mini hoteli, stambene zgrade s više stanova, poslovne prostore ili kod kuća za odmor.

Obzirom da smo pioniri u ovoj grani i da o našem proizvodu nismo mogli ništa naučiti iz postojeće literature (do sada nije ništa pisano o ovom proizvodu, nego smo sve učili kroz praksu), u suradnji s Tehničkim fakultetom iz Rijeke, pokrenuli smo projekt potpunog ispitivanja postojećeg modela našeg proizvoda i izradu računalnog programa koji bi nam pomogao pri projektiranju novih modela. Navedeno ispitivanje biti će temelj za izradu još kvalitetnijeg proizvoda, čime bi mogli još bolje konkurirati na vrlo zahtjevnom svjetskom tržištu. Uvjereni u bolje poslovne rezultate u skoroj budućnosti, želimo i dalje stvarati nova dostignuća kako u našoj gospodarskoj grani tako i u široj javnosti.

Mramorna grijaća ploča ne posjeduje dijelove koji izazivaju buku i vibracije, štetna zračenja i štetne promjene u okolini. Zaštita je provedena višeslojnom izolacijom el. vodova tako da ne postoji mogućnost strujnog udara ili opeklina kod dodira. Moguće ih je montirati i u vlažnim prostorijama, npr. kupaonica… MRAMOTERM grijaće ploče odgovaraju svim propisima o sigurnosti i zaštiti.

Sve navedeno govori da kupnja proizvoda, a naročito onih među kojima živimo ne bi smjela biti hir i razmetanje, već odgovoran postupak, ponajprije spram samog sebe. MRAMOTERM Vam omogućava živjeti zdravije i ugodnije kao POTPUNO RJEŠENJE grijanja.

Izvor: MRAMOTERM

MRAMOTERM
MRAMOTERM
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko distributera u Zagrebu, Zadru, Trogiru, Metkoviću, Koprivnici i Osijeku. Isporuka i ugradnja na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Francuske, Njemačke, Portugala, SAD, Slovenije, Španjolske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi