Povijesna zgrada Dortmannhof nalazi se u blizini Essena u Njemačkoj. Zgrada je neobična jer je jedna od rijetkih koja se koristila ne samo za stanovanje nego i za poljoprivredne svrhe. U toj zanimljivoj kombinaciji stanova i staja, sve je pod jednim krovom i povezano središnjim ulazom.

Tražeći mjesto za stanovanje, ali i sviranje te primanje gostiju, dvoje glazbenika odlučilo je renovirati ovaj zaštićeni objekt. Kao što se može pretpostaviti, zadatak nije bio lak i bilo je potrebno naći arhitektonski ured s inovativnim pristupom projektiranju.

S obzirom na to da se radi o zaštićenom objektu, ograničenja su bila zahtjevna, a dopuštene intervencije vrlo strogo propisane. Za arhitekta je odabran nagrađivani Sigurd Larsen, a sam proces trajao je više od dvije godine.

Volumen zgrade i fasade nije se smio mijenjati, a dodatni izazov bili su propisi koji su dopuštali dodavanje samo dva mala krovna prozora, bez vanjske izolacije i dodatnih otvora. Rješenje je pronađeno u modernim VELUX krovnim prozorima čiji položaj visoko pod krovom osigurava optimalnu ventilaciju.

Pojedinosti o projektu

  • Godina: Dortmannof 1791., interno proširenje završeno 2020.
  • Lokacija: Essen, Njemačka
  • Arhitekt: Sigrud Larsen Design & Architecture, Berlin
  • Područje: 350 m2
  • Tip krova: kosi krov

Detaljnije o samom projektu, grafiku i PDF pogledajte na linku.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi