Požar u kućanstvu može se postići ako poduzmete određene preventivne mjere. Pozitivno je što danas velik broj kućanstava posjeduje dojavljivače dima koji pokrenu zvučni alarm ako detektiraju dim. Imate li i vi dojavljivač dima vodite računa o tome da ga redovito pregledavate.

Za slučaj da se u stanu ili kući dogodi požar bilo bi dobro da u kuhinji držite pokrivač za gašenje požara kako bi mogli što prije ugasiti vatru ako do nje dođe. Najbolje je da bude postavljen negdje gdje je nadohvat ruke.

U zgradama bi se aparat za gašenje požara trebao nalaziti na svakom katu. Pokušajte naučiti kako njime rukovati i svoje znanje proslijediti ostalim članovima obitelji. Aparate za gašenje također treba redovito provjeravati.

Želite li poduzeti mjere opreza od požara vodite računa o tome da električni aparati i tehničke naprave poput televizora ili raznih kuhinjskih aparata budu isključene dok se ne koriste. Također, aparati kao što su kuhalo za vodu, štednjak ili aparat za kavu trebali bi imati kvalitetnu zaštitu od pregrijavanja.

Zaključavate li noću vrata obavezno ostavite ključ u bravi kako u slučaju požara ne bi gubili vrijeme na potragu za ključevima, već što prije napustili kuću ili stan. Ključeve za balkon ili od prozora držite blizu potencijalnih požarnih izlaza.

Svi oni koji se zaista žele osigurati u slučaju požara mogu fotografirati unutrašnjost svog doma kako bi osiguravateljskoj kući mogli pokazati što su posjedovali i tako izbjeći moguće nesuglasice.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi