Na obali Ligurskog mora Italija sjaji svojim najboljim sjajem. Miris mora, brodovi koji se ljuljaju na vodi i vreva života karakteriziraju sliku grada Loano: sve to možete doživjeti u novoj marini koja je dovršena u proljeće 2011. godine. Savršenu kombinaciju nautičke tradicije i modernih materijala odlično upotpunjuje fasada obložena fasadnim sustavom PREFA FALZONAL posebno bijele boje.

Pogledajte Prefa fasadne sustave

Marina Loano u Liguriji, koju je planirao i konstruirao milanski arhitekt Nunzio Carraffa, je klasa za sebe: moderna arhitektura koja se savršeno uklapa u nautičku tradiciju mjesta. U marini ima dovoljno mjesta za do 1000 plovila duljine od oko 8 do 40 metara. Na ovom projektu je korištena najmodernija tehnologija aluminijske fasade stručnjaka PREFE, u kombinaciji s prirodnim materijalima poput drva. Uravnotežena mješavina materijala čini marinu primjerom održive gradnje, koja čuva okoliš, utjelovljuje povijest i tradiciju okoline, a opet predstavlja udobnost i moderni stil: osim lijepe vizure i upotrebe robusnih materijala projektant je posebnu pažnju poklonio tehničkim sustavima za promicanje nautičkog razvoja regije.

Miris mora s posebnom elegancijom – uz PREFA FALZONAL u nehrđajućoj varijanti

Neposredna blizina mora je graditeljima pripremila nekoliko izazova: vjetar, vrijeme i slana voda postavljaju visoke zahtjeve za upotrijebljene materijale. Problem korozije je međutim elegantno i efikasno riješen primjenom aluminija PREFA FALZONAL za oblaganje fasade. Andree Secchi iz PREFE u Italiji: „Usprkos lokaciji na moru, mogli smo dati jamstvo u trajanju od 40 godina. Zbog zaštitne kože koja se kroz godine stvara na aluminiju, naši proizvodi su apsolutno otporni na vremenske uvjete i otporni na hrđu."

Pogledajte Prefa krovne sustave

5.000 m² PREFA FALZONAL kao daleko vidljivi znak

Kako bi „Marina di Loano" dobila željeni pomorski štih, PREFA je fasadne elemente proizvela u posebnoj bijeloj boji RAL 9001. Zbog zakrivljenih PREFA FALZONAL traka nastala je jedinstvena struktura koja daje zgradi posebnu lakoću i eleganciju. Kompletna površina od 5000 m² od biserno bijelih FALZONAL traka lima sada čini vanjsku kožu lučke građevine, štiteći je od bilo kakvih vremenskih uvjeta i stvarajući vidljiv znak.

PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
PREFA Aluminiumprodukte Ges.m.b.H.
Internet adresa

Dostava na području cijele Hrvatske. Za ostale zemlje po dogovoru.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi