TELECONTROL je vrlo dobro osmišljen, jednostavan za rukovanje i nudi sve što bi se od uređaja te vrste moglo poželjeti. Radi se bez sumnje o najboljem uređaju na tržištu i jedinom koji koristi govornu komunikaciju na hrvatskom jeziku.

Na hrvatskom tržištu naglo raste popularnost uređaja za kontrolu grijanja putem telefona ili mobitela. U vikendicama oni su nezamjenjivi, a u stanovima, u skladu s trendom luksuzne gradnje i automatizacije – postaju pitanje prestiža i komfora. Investitori i građevinski poduzetnici, uvijek u potrazi za novim idejama, materijalima i tehnologijama, brzo su prepoznali svoj interes. Otprije Dobro znaju da se atraktivnost stana, a time i njegova vrijednost na tržištu može znatno uvećati dodavanjem novih tehnoloških rješenja poput video portafona ili satelitskog TV sustava.

Na taj način se vrijednost objekta, a time i zarada može povećati uz znatno manju investiciju nego npr. upotrebom skupljih građevinskih materijala ili odabirom bolje lokacije. Zato ne čudi da je danas ugradnja prestižnih tehničkih rješenja postala standard u opremanju novih stanova. TELECONTROL uređaj tvrtke Micro EL izvrsno se uklapa u takav način razmišljanja. Za cijenu boljeg sobnog termostata dobijamo ovo moderno kućno "čudo" koje će svakako impresionirati znance i prijatelje. Sjajan imidž osiguran je govornim mogućnostima uređaja (na hrvatskom jeziku), pa tako TELECONTROL zaista ostavlja dojam luksuza te osvaja korisnika svojim futurističkim šarmom.

  • .. model T18 posebno je pogodan za vikendaše koji strahuju od provale – uz kontrolu grijanja ovaj uređaj sadrži i potpuno funkcionalan protuprovalni alarm s trenutnom telefonskom dojavom provale…*

Glavna je prednost govorne komunikacije, međutim, krajnja jednostavnost rukovanja uređajem. Zahvaljujući govornom meniju, rukovanje postaje dječja igra – uputstva za upotrebu gotovo da nije potrebno proučavati. S TELECONTROL-om ćete se sasvim sigurno vrlo brzo upoznati i sprijateljiti. Osnovna funkcija TELECONTROL uređaja je uključivanje i isključivanje grijanja. Većina modela, međutim, nudi i znatno više od toga. Korisnik može s bilo kojeg fiksnog ili mobilnog telefona pozvati svoj TELECONTROL uređaj te upaliti ili ugasiti grijanje, podesiti sobnu temperaturu, izmjeriti temperaturu u stanu i izvan njega itd.

  • .. mjerenje sobne temperature s daljine omiljena je opcija vlasnika TELECONTROL-a. Osim što daje povratnu informaciju o stanju sistema grijanja, ona na neki prisan način povezuje vlasnika s njegovim stanom dajući mu do znanja da je tamo "sve u redu"…*

Pojedini modeli imaju i dodatne mogućnosti, pa tako možete zadati TELECONTROL-u da vam telefonski dojavi prekoračenje temperaturne granice (donje ili gornje), ili neovlašteni ulazak u objekt (funkcija protuprovalnog alarma s dojavom). Uređaji imaju i zasebne ulaze za dojavu istjecanja plina, pucanja vodovodnih cijevi (poplava) i izbijanja požara. Može se reći da Telecontrol sada vodi kompletnu brigu o sigurnosti stana. TELECONTROL je potpuno funkcionalan sobni termostat, sa LCD display-om na kojem se može očitati podešena ili trenutna sobna temperatura. Sobna temperatura se može podešavati ne samo ručno, tipkama pored LCD display-a, nego i s daljine, telefonskim putem. Termostat je moguće vremenski programirati (7-dnevni program), tako da automatski snižava temperaturu po noći, ili u vremenu kad se ne boravi u kući. Uz TELECONTROL nije potrebno nabavljati dodatnu opremu za upravljenje grijanjem, nabavkom jednog uređaja dobijamo programabilni sobni termostat, kao i uređaj za telefonsko upravljanje grijanjem. Elegantno kućište TELECONTROL-a te moderni dizajn nježnih boja lako će se uklopiti u svaki ambijent.

Hit za luksuznu stanogradnju!

Uređaji TELECONTROL svoje područje primjene nalaze u novim stambenim i poslovnim objektima, podižući komfor i ostvarujući marketinšku prednost u plasmanu objekata na tržištu. Novi TELECONTROL uređaji već su ugrađeni u niz novoizgrađenih stambenih zgrada širom Hrvatske. U ovom članku prikazani su neki od objekata opremljeni TELECONTROL sustavima. Riječ je o modernim zgradama sa stanovima visokog standarda opreme, namjenjenih luksuznom načinu života.

Posebnost TELECONTROL uređaja je govorna komunikacija na hrvatskom jeziku. Korisnik putem govornih poruka prima informacije o statusu ("GRIJANJE JE UKLJUČENO") ili izmjerenim vrijednostima ("TEMPERATURA JE 21"), potvrde o izvršenju zadanih komandi ili upute o tome što treba utipkati ("ZA ISKLJUČENJE PRITISNITE 0"). Ovaj način toliko olakšava korištenje uređaja da se sa sigurnošću može reći da na tržištu ne postoji programabilni termostat jednostavniji za rukovanje.

… zahvaljujući govornom meniju, rukovanje TELECONTROLOM postaje dječja igra…

Vrlo korisna opcija je i mogućnost unošenja tjednog programa s daljine. Stranke koje često nemaju strpljenja proučavati uputstva uređaja, za svaku izmjenu programa zvat će svog instalatera. Sada je takvom zahtjevu moguće udovoljiti i bez izlaska na teren
– telefonskim pozivom iz ureda.

  • ..TELECONTROL je primjenjiv i tamo gdje nema provedene telefonske linije. Modeli s ugrađenim GSM modulom omogućuju komunikaciju preko SIM kartice bilo kojeg operatera…*

TELECONTROL uređaji mogu se spojiti na običnu telefonsku liniju ili na ISDN liniju s analognim ulazom. Neovlašten pristup TELECONTROL-u onemogućen je primjenom promjenjive korisničke šifre.

Posebna zanimljivost u ponudi su modeli koji koriste GSM modul, pa je od sada moguće daljinski kontrolirati grijanje i u objektima koji nemaju provedenu telefonsku liniju. U TELECONTROL s GSM modulom
može se umetnuti SIM kartica za GSM telefon. To može biti pretplatnička kartica ili tzv. "pre-paid" SIM kartica koja se jednostavno može obnoviti telefonskim putem. Mnogi se korisnici odlučuju za ovu drugu varijantu, jer nema nikakvih troškova pretplate, a kartica se može nakon nekog vremena zamijeniti, pa se "nakupljeni" impulsi mogu iskoristiti za razgovor mobitelom. Treba naglasiti da, bez obzira da li se radi o modelu za fiksnu telefonsku liniju ili onom s ugrađenim GSM modulom, korisnik može upravljati sustavom bilo s telefonskog aparata ili s mobitela.

  • .. TELECONTROL je tako postao još isplativiji, jer zahvaljujući visokoj integraciji može zamijeniti nekoliko uređaja – programabilni termostat, uređaj za daljinsku kontrolu, alarmnu centralu i uređaj za telefonsku dojavu plina, poplave itd…*

TELECONTROL uređaji primjenjivi su na gotovo sve vrste grijanja. Tako je njima moguće kontrolirati plinska, uljna i električna centralna grijanja, solarna grijanja, električna podna grijanja, električne radijatore i konvektore, mramorne grijaće ploče, termoakumulacijske peći, bojlere te klima uređaje (za grijanje ili hlađenje). TELECONTROL je vrlo dobro osmišljen, jednostavan za rukovanje i nudi sve što bi se od uređaja te vrste moglo poželjeti. Radi se bez sumnje o najboljem uređaju na tržištu i jedinom koji koristi govornu komunikaciju na hrvatskom jeziku. Govorni meni omogućuje neposredno i pregledno pristupanje svim funkcijama, za koje se može reći da su dobro odabrane. Modeli s ugrađenim GSM modulom su ujedno i jedini takve vrste na tržištu. Uzmemo li u obzir sve mogućnosti koje ovi uređaji nude, ne čudi nas stalan porast interesa za TELECONTROL uređajima, pa je za očekivati da će oni postati standard u modernom opremanju novih stanova.

MICRO EL d.o.o.
Crnčićeva 43; 10000 Zagreb
Tel: 01/ 23 44 414
Fax: 01/ 24 45 843
E-mail: info@microel.hr
Internet stranica: www.microel.hr
Internet stranica: www.pametna-kuca.com

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi