Čest i neželjen gost u kućama, naročito u jesenskim i zimskim mjesecima je miš. Ne uoči se odmah, ali njegova prisutnost otkrije se po zvukovima grickanja namještaja i zidova, ili nalaženjem izmeta zbog kojeg se u kući širi neugodan miris. Nisu štetni samo zbog uništavanja namještaja, već prenose bolesti. Zato ih se treba što prije riješiti.

Mnogi posežu za mišolovkama i otrovima, no to nije najidealnije rješenje ako se u kući nalaze mala djeca ili kućni ljubimci. Ako imate mačku možda vas upravo ona oslobodi ove napasti.

Miševi nekada uđu u kuću kroz otvorena vrata, ali postoji i mogućnost da nađu neki drugi ulaz. Zato se pobrinite da zatvorite sve veće otvore i pukotine. Ako to učinite s vunom ili čeličnom spužvom dodatno sprječavate miševe da uđu jer te materijale ne mogu pregristi. Postoje metode koje uključuju mentu i biber.

Nabavite eterično ulje mente i neka vaše prostorije zamirišu ili na određena mjesta stavite crni biber. Ovi trikovi potjerat će miševe iz vašeg doma. Nakon što ih se riješite obavezno dobro operite sve prostorije u kojima su se nalazili.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi