Sigurno ste se do sada susreli s kupovinom madraca. I sigurno ste imali puno nedoumica pri odabiru, a zapravo samo želite madrac na koji ćete leći i utonuti u carstvo snova i odmoriti se. Kako bi vam pomogli u odabiru, donosimo odgovore na nekoliko najčešćih pitanja.

Kakav madrac odabrati s obzirom na podnice

Postoje tri najčešće varijante podnica: puna podloga, elastične letvice i letvice koje najčešće dolaze u kompletu s kupljenim krevetom.

Puna podloga odgovara madracima sa džepićastom jezgrom te će madrac na takvoj podnici biti nešto tvrđi nego što zaista je. Madraci od pjene ne mogu se koristiti na takvim podnicama zbog nedostatka ventilacije. Naime, pjena se mora sušiti kako se ne bi razvile bakterije i plijesan. Međutim, madraci od pjene savršen su izbor za elastične podnice, upravo zbog lakog vjetrenja. Iako, i dalje je potrebno okretanje pjenastog madraca barem jednom mjesečno.

Prilikom kupnje kreveta čija je podnica napravljena od letvica veoma je važno gledati na razmak između svake letvice koji nikako ne bi smio biti veći od 5 centimetara, a kako biste osigurali dugotrajnost madraca. Madraci s džepićastom jezgrom mogu ići na punu podlogu ili podnice s razmakom do 5 cm, a za madrace od pjene preporuka su elastične podnice s razmakom do 5 cm.

I položaj spavanja utječe na odabir madraca

Najčešće preferiramo jedan položaj pri uspavljivanju, ali taj položaj nije onaj u kojem spavamo većinu noći. Onaj položaj u kojem se probudimo je obično onaj u kojem spavamo većinu vremena.

Madraci koji odgovaraju bočnim spavačima (kao i onima koji spavaju polubok-trbuh ili polubok leđa) spadaju u srednju kategorije tvrdoće. Džepićasta jezgra tvrđih madraca odgovarat će ljudima koji spavaju na trbuhu ili leđima, kao i onima s tjelesnom težinom iznad 110 kg.

Naravno, ovo su samo općenite preporuke. Ako preferirate tvrđi ili mekši madrac, izabrat ćete ovisno o tome.

Nedostaci i izazovi pri odabiru madraca jednostavno nestaju sa Medico Home

Tvrtka Medico Home posebna je po tome što svaki madrac koji proizvodi radi isključivo prema narudžbi kupca. Da bi se uopće i krenulo u proizvodnju, stručno osoblje zaposleno u poduzeću komunicira s kupcima na dnevnoj bazi, ispitujući ih razna pitanja, zanimajući se za njihova zdravstvena stanja ili tegobe, sve kako bi mogli odrediti koji će od modela iz ponude nekome najbolje goditi.

Medico Home funkcionira po principu web ili telefonske prodaje, a prednosti ovog poduzeća, uz činjenicu da je u pitanju domaća proizvodnja, su i Sleep Trial probni period od 100 dana te besplatna dostava za iznose iznad 500 kuna (66,36 €).

U njihovoj ponudi su različiti modeli madraca, neki su namijenjeni za bočne spavače, neki za osobe koje spavaju na leđima ili trbuhu. Također, neki su posebno dizajnirani za osobe tjelesne težine iznad 120 kilograma, a neki su savršeni za sve one koji se bave iznajmljivanjem, jer uz pristupačnu cijenu Medico Home garantira i kvalitetu. Posebna pažnja pridaje se proizvodnji madraca za djecu, kako za bebe tako i za djecu u razvoju, a radi se o modelima Adam i Eva. U ponudi poduzeća možete pronaći i revitalizirane madrace kao i modele na kojima je naznačena trajno niska cijena.

MEDICO HOME d.o.o.
MEDICO HOME d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava za iznose iznad 500,00 kn (66,36 eura) na području Hrvatske i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi