Pliva je najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj te vodeća u jugoistočnoj Europi. S više od 95 godina uspješnog poslovanja od 2008. godine članica je Teva grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu. S investicijskim ciklusom vrijednim više od milijardu kuna Pliva je ostvarila jedno od najvećih privatnih ulaganja u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina.

Pozitivan trend očituje se i u zapošljavanju te povećanju pro¬izvodnje i izvoza.

Izgradnja novih proizvodnih pogona

Kontrola kvalitete proizvoda obaveza je svakog proizvođača bez obzira iz koje industrijske grane dolazi, no u farmaceutskoj industriji ona posebno dolazi do izražaja. Tako je bilo i logično da je investicijom izgradnje novih proizvodnih pogona na lokaciji u Savskom Marofu obuhvaćena i izgradnja modernog centra za kontrolu kvalitete.

Novi prostori prostiru se na dvije etaže preko 2200 m2 korisne tlocrtne površine, s odvojenim tehničkim prostorijama na trećoj etaži. Zgrada je pravokutnog oblika s atrijem u sredini u koji se ulazi s istočne strane zgrade. Kako su projektom za izgradnju bili predviđeni visokokvalitetni proizvodi i sustavi, kao ETICS sustav predviđen je Mapetherm EPS sustav sa završnim dekorativnim slojem na osnovi akrilnih veziva – QUARZOLITE TONACHINO.

Početak radova na izvođenju Etics sustava

Radovi na izvođenju ETICS sustava započeli su u prosincu 2015. godine lijepljenjem toplinsko-izolacijskih ploča od ekspandiranog polistirena (EPS) polimer-cementnim mortom za lijepljenje i armiranje MAPETHERM AR1 GG. Radovi na lijepljenju toplinsko-izolacijskih ploča odvijali su se u danima kada su temperature bile iznad 5°C i kada nije bilo padalina. Punim intenzitetom radovi su krenuli tek početkom ožujka 2016. Nakon lijepljenja polimer-cementnim mortom MAPETHERM AR1 GG toplinsko-izolacijske ploče dodatno su pričvršćivane mehaničkim pričvrsnicama MAPETHERM STR-U. Na tako pripremljene površine nanosio se sloj polimer-cementnog morta za izravnavanje i armiranje MAPETHERM AR1 GG u debljini od 3 mm u koji se polagala alkalnootporna armaturna mrežica od staklenih vlakana. U razmaku od nekoliko dana nanesen je drugi sloj MAPETHERM-a AR1 GG u debljini od 2 mm.


Demonstracija pripreme i nanošenja završnog dekorativnog sloja na gradilištu.

Nanošenje završnog dekorativnog sloja

Priprema podloge za nanošenje završnog dekorativnog sloja započela je nakon procjene da je završen ciklus sazrijevanja polimer-cementnog morta za armiranje i izravnavanje, odnosno 20-ak dana od njegova nanošenja. Za pripremu podloge korišten je temeljni premaz QUARZOLITE BASE COAT u nijansi završne dekorativne žbuke koji se nanosio valjkom 24 sata prije njenog nanošenja. Završna dekorativna žbuka QUARZOLITE TONACHINO granulacije 1,5 mm bila je u posebnoj nijansi bijele boje prema izboru investitora te je proizvedena na osnovi dostavljenog uzorka. Nanošenje završne dekorativne žbuke ujedno je i najzahtjevniji dio izvođenja sustava te iziskuje vještinu i educiranost izvođača koji mora biti upoznat i s ponašanjem samog materijala. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, tehnolozi iz tvrtke Mapei Croatia održali su dodatnu edukaciju i demonstraciju o pripremi proizvoda, njegovu nanošenju i završnoj obradi.

Zašto odabrati Etics sustave?

Povezani sustavi za vanjsku toplinsku izolaciju, tzv. ETICS sustavi najčešće su korišteno rješenje za zadovoljavanje uvjeta u pogledu racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u stambenim i poslovnim zgradama. Mapei je, kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača kemijskih proizvoda u graditeljstvu, u želji da doprinese energetskoj učinkovitosti zgrada i smanjenju emisije štetnih plinova tržištu, između ostalog, predstavio i Mapetherm liniju proizvoda koja čini cjelovitu liniju proizvoda za ETICS sustave. Osim građevinsko-fizikalnih zahtjeva koje mora zadovoljiti, fasada je arhitektonski element koji se prvi uočava te ima velik utjecaj na stvaranje ukupnog dojma o nekoj građevini kao i o njezinoj vrijednosti. Kako bi osigurao dugovječnost i pravilno funkcioniranje sustava, Mapetherm sustavi sastavljeni su od visokokvalitetnih komponenti čije su tehničke karakteristike znatno iznad minimalno zahtjevanih prema tehničkoj regulativi.


Objekt u vrijeme nanošenja završnog dekorativnog sloja QUARZOLITE TONACHINO.


Nanošenje završne dekorativne boje QUARZOLITE TONACHINO.

TEHNIČKI PODACI

  • Pliva, Savski Marof
  • Vrijeme izvođenja radova: 2015. – 2016. godine
  • Investitor: Pliva Hrvatska d.o.o.
  • Projektant: Klimaoprema d.o.o., Samobor
  • Glavni izvođač radova: Radnik d.d., Križevci
  • Izvođač radova: Interijer MVA d.o.o., Lučko
  • Mapei koordinator: Goran Šinko, ing.

PROIZVODI MAPEI

  • Toplinska izolacija: Mapetherm AR1 GG, Mapetherm STR-U, Quarzolite Base Coat, Quarzolite Tonachino

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi