Ljeto 2015. godine bilo je jako vruće, ali ne samo zbog izuzetno visokih temperatura na termometru. Od 16 stadiona namijenjenih igranju utakmica Serije A u sezoni 2015./2016. na čak 14 njih stajao je natpis „RADOVI U TIJEKU". Mapeijeva tehnologija za sportske površine bila je uključena u 5 velikih projekata: Mapei stadion (Reggio Emilia), Meazza stadion (Milano), stadion L. Ferraris (Genova), Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) i, naravno, prestižni stadion Juventus (Torino).

Igralište Juventus stadiona bilo je, naime, predmet obnove tijekom ljetne pauze kada je na rubovima obnovljena već postojeća sintetička trava. Tom prilikom, osim zamjene površinskog sintetičkog pokrova, nadograđena je i podloga primjenom tehnologije MAPESOIL VD kojom je zajamčena učinkovita drenaža i visoka kvaliteta. Tehnologija MAPESOIL za izvedbu podloga na sportskim površinama korištena je i za obnovu sportskog centra u Vinovu.

Naime, upotrebom MAPESOIL-a 100 za izgradnju horizontalne drenaže na igralištu omogućeno je ponovno korištenje starog bitumenskog konglomerata koji se nalazio ispod istrošene sintetičke površine, čime su izbjegnuti troškovi odlaganja.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: ljeto 2015. godine
Investitor: Juventus F.C.
Projektant i voditelj radova: Studio Manzone i Gruppo Prisma Tre S.p.A.
Izvođač radova: Italgreen S.p.A.
Tvrtke za polaganje: Tipiesse, Peletta Luigi Srl, Gli specialisti del Verde
Mapei koordinatori: Elisa Portigliatti, Marco Cattuzzo, Angelo Nobili (Mapei S.p.A.)

PROIZVODI MAPEI

Mapesoil VD, Mapesoil 100, Ultrabond Turf PU 2K, Dynamon SR4, Mapetard Ghiaietto Vaga 6 – 10 mm, Risetta Vaga 1,5 – 3 mm

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi