Vodnjan, istarski gradić nedaleko od Pule, novi je dom tvrtke Infobip, tržišnog lidera u inovacijama na području informatičkog razvoja. Tvrtka osnovana 2006. godine danas zapošljava 1200 ljudi u 40-ak zemalja, a 2017. godine proglašena je najboljim pružateljem A2P (application to person) SMS usluga.

Danas im je glavni proizvod telekmunikacijska i IP platforma u oblaku koja poslovnim subjektima omogućuje komunikaciju s krajnjim korisnicima putem SMS poruka te aplikacija za chat kao što su Viber, Facebook Messenger i Line. Procjenjuje se da danas njihove usluge koristi 3,2 milijarde ljudi.

POTREBA ZA STVARANJEM JEDINSTVENOG VLASTITOG PROSTORA

Zbog količine poslova, brojnih internih događanja i edukacija kao i planova o proširenju poslovanja investitor se odlučio za dugoročnu investiciju te je 2016. godine započeo izgradnju Infobip kampusa.

Nakon nešto više od godinu dana otvoren je golemi kompleks, jedini takav u Hrvatskoj, koji se prostire na ukupnoj površini od oko 17 tisuća četvornih metara, od kojih se oko pet tisuća odnosi na poslovnu zgradu.


Nanošenje temeljnog premaza ECO PRIM PU 1K za zatvaranje zaostale vlage u estrihu.

Sastoji se od glavne zgrade s prizemljem i dva kata ukupne površine 5600 kvadrata, zgrade za privremeni smještaj zaposlenika površine 1900 kvadrata i parkirališta, parka te dva sportska igrališta, košarkaškog i odbojkaškog.

Smještajni kapaciteti na raspolaganju su djelatnicima Infobipa zaposlenima u inozemnim uredima tvrtke koji u Vodnjan dolaze zbog edukacija, seminara i raznih poslovnih aktivnosti.

Svi rekreacijski sadržaji u kampusu napravljeni su za zaposlenike, a cijeli poslovno-rekreacijski prostor koncipiran je kako bi olakšao razmjenu znanja, učenje, stvaranje i inovaciju, što je ključno za uspjeh dinamičnih i agilnih IT organizacija.


Drvene obloge lijepljene su ULTRABOND-om P913 2K.

PRAVO RJEŠENJE ZA POLAGANJE PARKETA

Isporučitelj parketa i koordinator podopolagačkih radova je bio Elitimo iz Žminja, renomirana tvrtka koja se na svojim počecima bavila proizvodnjom građevinske stolarije i namještaja po mjeri.

S godinama su rasli, a njezine projekte počela su primjećivati istarska dizajnerska imena, ali i projektanti kuća. Elitimo je osmislio i Green Habitat ekološke mobilne kućice koje sve više osvajaju tržište.

Izvođač podopolagačkih radova na projektu Infobipa bio je Inpod Design, parketarska tvrtka s dvadesetogodišnjim iskustvom u polaganju svih drvenih podnih obloga. Prije polaganja parketa bilo je potrebno naći rješenje za zatvaranje zaostale vlage u glazuri.


Uredi i komunikacijski prostori na kampusu odišu prirodnošću.

Odjel tehnike Mapei Croatia je nakon uvida u postojeće stanje predložio rješenje u vidu sustava koji su činili temeljni premaz za zatvaranje povišene zaostale vlage u estrihu ECO PRIM PU 1K i ljepilo ULTRABOND P913 2K.

ZATVARANJE ZAOSTALE VLAGE U ESTRIHU

Na projektu se radilo u više faza s obzirom na veličinu poslovne zgrade i smještajnog dijela. Prilikom izvođenja podopolagačkih radova bilo je važno dobro pripremiti podlogu te odabrati kvalitetne i odgovarajuće proizvode.

Tako su prije polaganja završne obloge unutar 24 sata nanesena dva sloja temeljnog premaza ECO PRIM PU 1K kako bi se zatvorila zaostala povišena vlaga u estrihu.


Novi kompleks u Vodnjanu jedinstven je u Hrvatskoj.

ECO PRIM PU 1K je jednokomponentni poliuretanski vodootporni temeljni premaz bez otapala s niskom razinom hlapljivih organskih spojeva, za učvršćivanje i postizanje vodonepropusnosti cementnih podloga.

S obzirom na zahtjevnost projekta i količinu podnih obloga bilo je važno paziti na vremenska ograničenja i pravilno nanošenje „parne brane" ECO PRIM-a PU 1K.

Sve je odrađeno uz pridržavanje tehničkog savjeta da ne smije proći više od 72 sata od nanošenja zadnjeg sloja temeljnog premaza ECO PRIM PU 1K do polaganja parketa, tako da je parketar morao uskladiti svoj posao s ostalim izvođačima na projektu kako bi se sve realiziralo u zadanom vremenskom roku.

POLAGANJE PARKETA DVOKOMPONENTNIM LJEPILOM

Na podlogu obrađenu ECO PRIM-om PU 1K polagana je gotova parketna obloga prema odabiru investitora pomoću ljepila ULTRABOND P913 2K. Ovo dvokomponentno epoksi-poliuretansko ljepilo pogodno je za sve vrste gotovih drvenih obloga kao i za klasične parkete srednjih dimenzija.

Osim toga, važno je napomenuti da ULTRABOND P913 2K, osim što se lako nanosi, kod toplog vremena i na niskim temperaturama ima i izvrsnu stabilnost, odnosno zadržava svoj „nazupčani" oblik, pa je eventualna korekcija drvene obloge tijekom polaganja lakša.

Proizvodi za polaganje parketa korišteni pri realizaciji projekta kampusa Infobip međusobno su kompatibilni, a razvijeni su kako bi povećali kvalitetu ugradnje, ubrzali proces radova te, ne manje važno, bili ekološki prihvatljiviji krajnjem korisniku.

TEHNIČKI PODACI:

  • Infobip kampus, Vodnjan
  • Investitor: Infobip d.o.o., Vodnjan
  • Vrijeme izvođenja radova: lipanj 2016. – lipanj 2017. godine
  • Koordinator podopolagačkih radova:Elitimo d.o.o., Žminj
  • Izvođač podopolagačkih radova:Inpod Design, j.d.o.o., Zagreb
  • Mapeikoordinator: Saša Kerep

PROIZVODI MAPEI

  • Polaganje parketa: Cleaner H, Eco Prim PU 1K, Ultrabond P913 2K

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi