2011. godine općina Nova Gorica pokrenula je projekt obnove središta grada. Mapei rješenja korištena su za popločavanje središta grada s 8000 m2 kamenih obloga. Najprije je izrađena armiranobetonska podloga debljine 15 cm iznad koje je postavljena netkana polipropilenska tkanina koja je omogućila neovisno pomicanje popločane površine, a time i veća dilatacijska polja.

Kamene ploče položene su primjenom gotove smjese morta MAPESTONE TFB 60. Ovaj mort ima visoku mehaničku čvrstoću (C 50/60), inertne dodatke od najviše 2,5 mm, što je u skladu sa zahtjevima norme EN 206-1:2006, za razred izloženosti XF4 koji mora jamčiti otpornost na cikluse smrzavanja kao i na soli za odmrzavanje.

Za pravilno određivanje veličine dilatacijskih fuga korišten je MAPEFOAM, traka od ekstrudirane polietilenske pjene zatvorene strukture ćelija koja sprečava prianjanje brtvila za dno spoja, a isto tako određuje dimenziju dubine do koje će se primijeniti. Prije nanošenja elastičnog brtvila MAPEFLEX PU45 za poboljšanje prianjanja upotrijebljen je jednokomponentni premaz za poliuretanska brtvila PRIMER M.

TEHNIČKI PODACI

Vrijeme izvođenja radova: 2014. godina
Investitor: Gradska uprava Nova Gorica
Voditelj projekta: Vladimir Peruničič, dipl. ing arh.
Projektant: Materia, d.o.o. i Studio Stratum
Voditelj gradilišta: Valter Figar, dipl. ing. građ., Edil inženiring d.o.o.
Izvođač radova iz članka: Marmor Sežana d.d.
Voditelj radova: Aleksander Burkelca, Marmor Sežana d.d.
Mapei koordinator: Luka Božič, dipl. ing. građ. (Mapei d.o.o.)

PROIZVODI MAPEI

Mapefl ex PU45, Mapefoam, Mapestone PFS 2, Mapestone TFB 60, Planicrete, Primer M

Trebate li savjet o tome koje proizvode koristiti za vlastite projekte obratite nam se s povjerenjem putem doljnjeg obrasca.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi