Novi je hotel izgrađen iz temelja na mjestu nekadašnjeg starog hotela iz 1980. godine koji je srušen krajem 2015. godine. Unatoč zahtijevnosti projekta zbog velikih proporcija i kompleksne geometrije hotela, radovi su izvedeni u vrlo kratkom roku, čemu je doprinos svojim rješenjima dao i Mapei.

Kompenzacijski bazen hidroizoliran je sintetičkom folijom MAPEPLAN WT, a prije ugradnje stavljen je razdjelni sloj geotekstila POLYDREN PP.

Završeci folija zavareni su na kaširani MAPEPLAN LIM, a u zid učvršćivani čeličnim vijcima. Strop kompenzacijskog bazena hidroizoliran je polimer-cementnom hidroizolacijom MAPELASTIC u dva sloja.

Za hidroizolaciju nadstrešnice ispred ugostiteljskog objekta odabrana je samoljepljiva bitumenska traka ELASTOFLEX SA P, koja osigurava trenutna svojstva hidroizolacije te brzu i jednostavnu ugradnju.

Postavljena je na prethodno pripremljenu betonsku ploču u padu premazanu IDROPRIMER-om.

U kuhinji i pomoćnim prostorijama za polaganje keramičkih pločica na zidove korišten je ADESILEX P9, dok su gresporculanske protuklizne pločice lijepljene poboljšanim cementnim ljepilom KERAFLEX.

Na bitumensku traku završno je postavljen ELASTOFLEX SA P MINERAL zaštićen jednolikim slojem prirodnog bijelog škriljevca. Fugiranje podova izvedeno je epoksidnom masom KERAPOXY CQ. Dilatacije su brtvljene masom MAPESIL AC koja je nanesena na temeljni premaz PRIMER FD.

Za polaganje keramičkih pločica na podovima lobi bara i predvorja korišten je KERAFLEX, a za lijepljenje staklenog mozaika na zidovima lagano, deformabilno cementno ljepilo ULTRALITE S1.

U bazenima su prije polaganja keramičkog mozaika površine podova i zidova AB školjki odgovarajuće pripremljene.

Za izravnavanje je korišten cementni mort PLANITOP FAST 330. Brtvljenje oko instalacijskih prodora izvedeno je MAPEBAND manžetama koje su lijepljene silanskim ljepilom MAPEFLEX MS45.

Hidroizolacija bazena izvedena je Mapelastic sustavom. Lijepljenje keramičkog mozaika u bazenima, mirnoj rijeci i oazi izvedeno je ADESILEX-om P9, dok je fugiranje izvedeno cementnom masom ULTRACOLOR PLUS.

TEHNIČKI PODACI
  • Obiteljski Hotel Amarin, Rovinj
  • Investitor: Maistra d.d., Rovinj
  • Glavni izvođač: Kamgrad d.o.o., Zagreb
  • Projektant: Studio UP d.o.o., Zagreb
  • Nadzor: Institut IGH d.d., Zagreb
  • Izvođač hidroizolaterskih radova kompenzacijskog bazena: Termosan d.o.o., Split
  • Izvođač hidroizolaterskih radova nadstrešnice: Izolacija d.o.o., Koška
  • Izvođači keramičarskih radova: Latermen j.d.o.o., Čakovec, Perivan, Usluge d.o.o., Zagreb, Keramičarski obrt Majolika, Zagreb, Ž&Ž klesarstvo, Lepajci
  • Mapei koordinatori: Fausto Ferlin, dipl. ing. građ., Nenad Karalija, Severin Čamdžić
PROIZVODI MAPEI
  • Mapeplan lim, Mapeplan WT, Polydren PP 300, Idroprimer, Elastoflex SA P, Elastoflex SA P Mineral, Planitop Fast 330, Adesilex P9, Adesilex T Super, Keraflex, Kerapoxy CQ, Mapeband, Mapeflex MS45, Mapelastic, Mapenet 150, Mapesil AC, Primer FD, Ultralite S1, Ultracolor Plus

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi