Tekući proizvod pretvara se u brojna funkcionalna i estetska rješenja. Samoizravnavajući sustav velikog izbora boja na bazi poliuretanskih smola – pogodan je za pješački promet u stambenim i javnim prostorima

Stvaranje ugodnog životnog prostora jedan je od ciljeva suvremenog načina života. Projektanti i dizajneri svakodnevno se susreću s izazovom izrade rješenja koja će zadovoljiti potrebe za različitom namjenom prostora i biti izvedeni najsuvremenijim tehnikama.

Stvoriti „miran kutak" za odmor i opuštanje poseban je izazov u prostorijama i na mjestima izloženima buci.

Upravo za takve situacije Mapei već dugi niz godina proučava i traži najbolja rješenja što je u konačnici rezultiralo razvojem MAPEFLOOR COMFORT sustava – koncepta podova koje karakterizira iznimna udobnost uz istovremeno smanjenje razine buke. Sustav je dostupan u širokom rasponu boja, brzo se i jednostavno ugrađuje, a može se koristiti pri izvedbi podova u postojećim i novim objektima.

Područja primjene

Jedinstven završni izgled i Izvrsna zvučna izolacija, dugotrajnost i jednostavno održavanje čine MAPEFLOOR COMFORT sustav idealnim izborom za urede, škole, vrtiće, trgovine, wellness centre, medicinske i centre za rehabilitaciju, knjižnice i multifunkcionalne prostore.

No, kako je buka sve veći i češći problem u svim vrstama zgrada, MAPEFLOOR COMFORT sustav je također poželjno rješenje i u stambenim prostorima. MAPEFLOOR COMFORT koristi se za:

 • jaslice
 • vrtiće
 • škole
 • predavaonice
 • stanove
 • domove za starije
 • urede
 • trgovine
 • čekaonice
 • liječničke ambulante
 • bolnice
 • knjižnice
 • muzeje
 • wellness centre
 • gimnastičke dvorane
 • izložbene prostore.

Prednosti MAPEFLOOR COMFORT sustava

Sve proizvode koji se koriste u MAPEFLOOR COMFORT sustavu karakteriziraju svojstva koja ih čine učinkovitima, pouzdanima i trajnima.

Mogućnost izvedbe atraktivnih podnih obloga sustavom MAPEFLOOR COMFORT polazište je u suvremenoj arhitekturi prostora i dizajnu interijera. Posebnost sustava je i „neprekinuti" pod bez spojeva, dilatacija ili fuga. Širok izbor boja u ponudi omogućava da se bilo koja vrsta i izgled namještaja u potpunosti uklopi u željeni stil prostora.

Brojne karakteristike MAPEFLOOR COMFORT sustava igraju važnu ulogu u eliminiranju topota koraka i stvaraju najpovoljnije uvjete u prostorima kao što su knjižnice, sveučilišta ili istraživački centri, gdje su tišina i mogućnost koncentracije posebno važni.

MAPEFLOOR COMFORT sustav tipičan je primjer Mapei filozofije kojoj je cilj razvoj potpuno sigurnih rješenja za čovjeka I okoliš – od niske emisije hlapljivih organskih spojeva (VOC) do jednostavnog čišćenja i održavanja. Odabirući ovaj sustav odabirete kvalitetu, a jednostavnim održavanjem osiguravate dugotrajnost i ljepotu podovima.

Važno je istaknuti da MAPEFLOOR COMFORT SUSTAV daje površinama idealan stupanj elastičnosti, čak i u prostorima intenzivnog korištenja kao što su škole, vrtići ili igraonice. Pod apsorbira pritisak svakog koraka kako bi se zaštitili donji ekstremiteti i pomaže u sprečavanju ozljeda beba i djece pri igri ili tijekom vježbanja.

Čvrstoće i elastičnosti u kombinaciji s atraktivnim završnim slojem MAPEFLOOR COMFORT sustav čine idealnim rješenjem za urede, čekaonice i dvorane, u prostorima gdje su funkcionalnost i izgled neophodni.

MAPEI i održivost

 • LEED V4: Certifikat za industriju zelenih zgrada

Danas je projektiranje I izgradnja zgrada koje će Imati ograničen utjecaj na okoliš sve veći prioritet. Klimatske promjene također su pridonijele da građevinska Industrija pokazuje sve veći interes za ekološki održive proizvode, odnosno proizvode s niskim utjecajem na okoliš i s niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva. Posljedično, traže se transparentniji, jasniji podaci i provjerena svojstva za proizvode koji će se koristiti u gradnji.

To je i stoga što imati pravi materijal znači da možete certificirati svoju zgradu. Jedan od najvažnijih certifikata na globalnoj razini je LEED protokol. U listopadu 2016. godine USGBC izdao je novu verziju svog protokola koji obuhvaća projektiranje i izgradnju ekološki održivih zgrada, a koji je važeći u cijelom svijetu. To je LEED V4.

Mapei čvrsto vjeruje da je odgovorno građenje prema ekološki održivim principima izuzetno važno, a to je i razlog zašto razvija proizvode koji su sigurni i za okoliš i za ljude. MAPEFLOOR COMFORT sustav bez sumnje je jedan od tih proizvoda zahvaljujući svojim karakteristikama.

 • Izjava o okolišu

Kad je zaštita našeg planeta u pitanju, posebno važan dokument za građevinske materijale je EPD (Ekološka deklaracija o proizvodu), kojim se Iskazuju utjecaji proizvoda na okoliš tijekom njegovog cijelog životnog ciklusa. EPD je u skladu s međunarodnim standardima, kao što su ISO 14025 i EN 15804, a certificiran je od strane neovisnih tijela.

Novi LEED V4 protokol nagrađuje proizvode obuhvaćene u EDP-u u dijelu Building Product Disclosure and Optimization – Environmental Product Declaration.

Svi proizvodi koji čine MAPEFLOOR COMFORT sustav pokriveni su EPD modelom koji izdaje FEICA (European Adhesives and Sealants Association): EPD-i su strukturirani prema kemijskom sastavu i obuhvaćaju sve proizvode koji spadaju u određeni raspon prema sastavu i primjeni.

Veća kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru

Čuvanje krajnjeg korisnika, odnosno stanara znači jamčiti visoku razinu kvalitete zraka koji udišemo u našim domovima. Građevinski proizvodi imaju značajan utjecaj na kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru, zbog čega je Mapei razvio proizvode s vrlo niskom emisijom hlapljivih organskih spojeva.

Svi proizvodi koji čine MAPEFLOOR COMFORT sustav zadovoljavaju uvjete „niske emisije materijala" za emisiju hlapljivih organskih spojeva, što je vrednovano prema ISO 16000 u simulacijskoj komori okoliša u našim laboratorijima za istraživanje i razvoj, te za sadržaj hlapljivih organskih spojeva u skladu s američkim propisima SCAQMD, Pravilo 11668 i Pravilo 1113.

MAPEFLOOR COMFORT je, dakle, sustav podova sa stavom.

Više informacija na www.mapei.com i www.mapei.hr

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi