Tržište proizvoda za kemijsko sidrenje u stalnom je porastu. Mapei za ovo područje nudi asortiman Mapefix, proizvode postojanih i pouzdanih karakteristika potvrđenih ETA certifikatom i CE oznakom.

Više o liniji Mapefix govori Fabio Guerrini, product manager tvrtke Mapei za elastična ljepila i brtvila.

Kakav je trend ove kategorije proizvoda tijekom zadnjih godina?

Mapefix asortiman proizvoda za kemijsko sidrenje porastao je za 15 % u Italiji i za preko 20 % u cijelom svijetu, što je daleko iznad rasta referentnog sektora. Razlozi za ovaj nesumnjivi uspjeh nalaze se uglavnom u integraciji tih proizvoda u Mapeijeve sustave za sanaciju i konstrukcijska ojačanja, čime su stvorena učinkovita tehnološka rješenja koja u potpunosti zadovoljavaju potrebe projektanata i izvođača.

Kako se ponuda proizvoda tvrtke Mapei u ovoj kategoriji mijenjala tijekom zadnjih godina? Je li asortiman proširen?

Asortiman Mapefix sastavljen je od različitih kemijskih pripravaka kao što su poliesterske, vinilne i epoksidne smole, čija su svojstva dodatno poboljšana tijekom 2017. godine kada je uvedena i nova ambalaža dizajnirana tako da zadovolji potrebe određenog dijela korisnika koji rade na velikim gradilištima gdje veliko pakiranje omogućuje i znatnu uštedu vremena predviđenog za nanošenje.

Drugi primjer nastojanja da se dopre do krajnje specijaliziranog dijela korisnika je novi proizvod – MAPEFIX COMBIBOX, paket koji se sastoji od proizvoda za kemijsko sidrenje, odgovarajućeg pribora i radne odjeće koja se nalazi u vrlo praktičnom pakiranju.

Svakako valja spomenuti i uvođenje novog asortimana električnih ekstrudera MAPEI GUN, tzv. pištolja za nanošenje proizvoda za kemijsko sidrenje Mapefix namijenjenih profesionalcima.

Koji trendovi utječu na potražnju?

Popularnost proizvoda za kemijsko sidrenje raste te je nedvojbeno određena njihovom praktičnošću i širokim rasponom upotrebe u usporedbi s tradicionalnim mehaničkim sustavima za sidrenje.

Povećanje broja potencijalnih korisnika ove vrste proizvoda neminovno dovodi do povećanja broja korisnika, ali i stvaranja novih od „sofisticiranih" korisnika koji stalno traže vrhunske rezultate, preko onih koji traže višenamjenski proizvod pa sve do onih koje isključivo interesira omjer cijene i kvalitete.

Zbog toga, osim što su certificirani i podnose dinamička naprezanja tipična za područja izložena riziku od seizmičkih aktivnosti, ovi proizvodi omogućuju širok raspon primjene te su pogodni za sidrenje rebraste armature i navojnih šipki u tlačnoj i vlačnoj zoni, u mokre i suhe podloge, kao i za upotrebu u toplim i hladnim klimatskim uvjetima.

Koje je novitete Mapei predstavio tržištu?

Redovito „osvježavanje" proizvoda zbog tehničkih ili komercijalnih razloga stalan je i potreban proces. To je i razlog zašto smo tijekom 2018. imali toliko nadogradnji namijenjenih ciljanim korisnicima i projektantima.

Upravo je za njih Mapei prošle godine ažurirao vlastiti program izračuna Mapefix Software Design, koji je sada dostupan u verziji 3.0, s ciljem da inženjerima i projektantima omogućimo besplatan i praktičan alat za provjeru pravilnog dimenzioniranja kemijskog sidrenja ovisno o specifičnim potrebama pojedinog projekta.


Mapefix software design

Odejl tehnike Mapei

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Također, možete pratiti naš Mapei Croatia TV putem YouTubea.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi