BOJE – PREDNOST NA SPORTSKIM TERENIMA

Veliki adut sustava Mapecoat TNS široka je paleta boja sastavljena od najdražih nijansi dizajnera. Dostupno je 36 boja koje se mogu koristiti u bezbroj kombinacija. Širok izbor boja svakom terenu osigurava jedinstven, moderan i atraktivan izgled.

Bez obzira na to je li namjera projektanta sportski teren vizualno istaknuti u postojećem okruženju ili ga u njega uklopiti, ova paleta udovoljava svim zahtjevima. Sadrži neutralne tonove, ali i tradicionalne boje i brojne druge nijanse koje će zadovoljiti i one najizbirljivije.

Odnos između postignutih rezultata te kvalitete sportskih objekata i terena postaje sve zanimljivije pitanje u svijetu sporta. Kvaliteta terena, podloge ili staze ključan je faktor pri definiranju izvrsnosti sportskih objekata.

Potrebe sportaša rastu, a zahtjevi u pogledu performansi sportskih podloga sve su rigorozniji. Mapei je na takve potrebe tržišta odgovorio formiranjem tima stručnjaka u potpunosti posvećenog razvoju tehnologije i tehnoloških rješenja za sportske objekte.

Rješenja koja su rezultat njihova rada čine dio najkompletnije moguće ponude sustava i materijala dostupnih za potrebe projektiranja i izgradnje sportskih objekata te služe kao referenca svim onim arhitektima, projektantima i inženjerima koji se na različite načine bave sportskim kompleksima, igralištima, bazenima, fitness centrima, stadionima ili atletskim stazama.

OBLOGE NA BAZI AKRILNIH SMOLA

Svaki sport, bilo amaterski bilo profesionalni, zahtijeva visoke performanse, prije svega visok standard sigurnosti površine terena. Sustavi Mapecoat TNS obuhvaćaju sportske podloge na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji te uspješno kombiniraju različite karakteristike potrebne amaterima i profesionalcima u bavljenju sportom, prvenstveno sigurnost pri korištenju.

Imaju izvrsne tehničke karakteristike koje su potrebne na sportskim terenima, poput dobrog odbijanja lopte ili mogućnosti nagle promjene smjera kretanja uz visok stupanj sigurnosti, bez klizanja. U kombinaciji sa stabilnošću ova ih karakteristika čini izvrsnim izborom za sve koji koriste takve površine.

Mapecoat TNS sustavi obuhvaćaju široku paletu kompatibilnih proizvoda – od temeljnih premaza do zaštitnih lakova koji jamče trajnost i funkcionalnost

Sportske obloge na bazi akrilnih smola jedna su od najmlađih proizvodnih linija tvrtke Mapei, linije koja se kontinuirano razvija. Ono što ove materijale čini tako posebnima raznolikost je tehničkih rješenja koja se mogu prilgoditi različitim zahtjevima i namjenama izvođenja, kao i njihova dekorativnost.

Naime, ovi materijali proizvode se u mnogim atraktivnim bojama, što zasigurno unosi dodatnu dinamiku u igru. Mapecoat TNS sustavi izvrstan su izbor s aspekta ulaganja jer su izvedene obloge izdržljive te visoko otporne na habanje, UV zrake i različite vremenske uvjete.

Tehničkim rješenjima iz TNS sustava Mapei može zadovoljiti razne projektne zahtjeve uključujući otvorena i zatvorena teniska igrališta, višenamjenska igrališta, sportska igrališta u školama

Ovi sustavi koji se temelje na primjeni nekoliko slojeva akrilnih premaza koriste se za izvođenje terena za različite sportove na otvorenom ili u zatvorenom prostoru kao i za višenamjenska igrališta kao što su:

 • teniski tereni
 • košarkaški tereni
 • tereni za odbojku
 • tereni za mali nogomet
 • rukometni tereni
 • biciklističke, planinarske i trkačke staze
 • profesionalne biciklističke staze i velodromi
 • sportsko-rekreacijska područja u urbanim sredinama
 • trgovi i parkovi
 • školska polivalentna igrališta
 • igrališta za djecu

Pored svega navedenog, Mapecoat TNS sustavi svoju primjenu nalaze na površinama poput tribina i hodnika na stadionima i sportskim arenama općenito, gdje u uvjetima vrlo intenzivnog pješačkog prometa njihova trajnost i sigurnost za korisnike dolaze do punog izražaja.

Dobro izveden i održavan teren s podlogom iz Mapecoat TNS sustava osigurat će godine sigurne upotrebe uz niz prednosti kao što su:

 • iznimna udobnost – njihova umjerena elastičnost smanjuje opterećenje na zglobove i mišiće
 • sigurna igra, bez klizanja – iznenadna promjena smjera karakteristična posebno za „brze“ sportove bit će sigurna i bez rizika od ozljeda
 • izdržljivost i dugotrajnost – sustav Mapecoat TNS karakterizira visoka otpornost na habanje i atmosferske utjecaje
 • vrlo atraktivan, moderan izgled – zahvaljujući monolitnoj, bešavnoj površini i velikom izboru boja
 • brzina nanošenja – radovi se mogu izvesti u kratkom vremenskom roku

Tehničkim rješenjima iz TNS sustava Mapei može zadovoljiti razne projektne zahtjeve uključujući javna sportska i rekreacijska područja, trgove te tribine na stadionima i drugim sportskim terenima

CJELOVITI SUSTAVI

Ovisno o namjeni i učestalosti primjene možemo izdvojiti nekoliko Mapecoat TNS sustava:

 • Mapecoat TNS Professional – za izvođenje profesionalnih vanjskih i zatvorenih teniskih terena
 • Mapecoat TNS Tribune – za obradu hodnika i ostalih pješačkih površina te zaštitu osnovne konstrukcije na tribinama stadiona i sportskim terenima
 • Mapecoat TNS Multisport Comfort – visokoelastičan sustav s gumenim tepihom u rolama koji se koristi za višenamjenska vanjska i unutarnja igrališta
 • Mapecoat TNS Urban – za dekorativnu i zaštitnu obradu te obilježavanje biciklističkih i pješačkih staza i rekreacijskih područja u urbanim sredinama
 • Mapecoat TNS Race Track – uspješno se koristi u dizajnu urbanih prostora poput trgova, pješačkih staza, ulica i parkova

Mapecoat TNS sustavi sastoje se od širokog asortimana proizvoda, a čine ga temeljni premazi – MAPECOAT TNS EPW, MAPECOAT I 600 W, TRIBLOCK P, izravnavajući akrilni premazi – MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, MAPECOAT GREY BASE COAT, gumeni tepih u rolama MAPECOMFORT R, ljepila i boje za obilježavanje – MAPECOAT TNS FINISH, MAPECOAT TNS PAINT i MAPECOAT TNS LINE zahvaljujući čemu je sustav cjelovit, a svi slojevi međusobno kompatibilni, što jamči trajnost i funkcionalnost površina na kojima se primjenjuje.

Mapecoat TNS sustav može se izvoditi na različitim vrstama podloga poput postojećih ili novih asfaltnih podloga, podloga na bazi cementa (beton ili estrih) ili čak na postojećim podlogama izrađenim od sintetičkih smola (akril ili poliuretan).

Prije ugradnje Mapecoat TNS sustava važno je provjeriti stanje bilo koje od navedenih podloga u pogledu čvrstoće, ravnosti, čistoće, poroznosti i vlažnosti.

Kada je izbor projektanta ili investitora višenamjensko igralište, Mapei nudi rješenje u obliku označavanja linija svakog sporta drugom bojom radi lakšeg prepoznavanja terena. Ako govorimo o urbanom dizajnu, boje poput onih iz palete Mapecoat TNS mogu biti važan čimbenik u postizanju vrlo značajnog cilja – stvaranja identiteta urbanog prostora.

Korištenje boja u urbanom dizajnu uz brigu klimatskim i okolišnim uvjetima te postizanje sklada s okolišem može stvoriti vrlo atraktivne krajolike koji će korisnicima, ali i prolaznicima dugo ostati u sjećanju.

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

Fotogalerija (7)

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi