Igralište Osnovne škole Kralja Zvonimira u Solinu

Sustavi za izvedbu sportskih igrališta Mapecoat TNS Multisport Professional korišteni su na novoizgrađenom igralištu OŠ Kralja Zvonimira u Solinu i prilikom obnove postojećeg igrališta OŠ Žnjan – Pazdigrad u Splitu.

S obzirom na to da se radilo o dva potpuno različita pristupa gradnji, novogradnji i sanaciji, važnu ulogu u cjelokupnom procesu odigrao je Odjel tehnike Mapei Croatia savjetodavnom i tehničkom podrškom investitorima, projektantima i izvođačima s ciljem što kvalitetnijeg završnog proizvoda za osnovnoškolce.

Glavni izvođač radova na obje škole bila je splitska građevinska tvrtka Lavčević, dok je izvedba oba sportska terena povjerena tvrtki Edel sport iz Zagreba koja se specijalizirala za izvođenje upravo sportskih terena.


Novo igralište u "najsportskijem gradu na svitu"

NOVA ŠKOLA U NINČEVIĆIMA

Početkom ove školske godine otvorena je OŠ Kralja Zvonimira u sklopu koje su izgrađeni i dvodijelna školska dvorana, teretana, vanjsko igralište i veliko parkiralište. Investiciju vrijednu više od 36 milijuna kuna financirali su županija i grad Solin. Školu pohađa 460 učenika, a na raspolaganju im je više od 6000 m2.


Trajnoelastičnom poliuretanskom masom MAPEFLEX PU 45 FT zabrtvljene su dilatacije. Masa za brtvljenje je još svježa posuta kvarcnim pijeskom radi bolje prionjivosti narednog sloja.

Projektom je za sportsko igralište bila predviđena izvedba akrilnog sportskog sustava na betonskoj ploči. Sve zahtjeve koji su postavljeni projektom ispunio je Mapecoat TNS Multisport Professional, višeslojni sustav na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji, pogodan za unutarnje i vanjske terene za razne sportove.

S obzirom na to da je sustav ugrađivan direktno na betonsku podlogu, bilo je potrebno pričekati sazrijevanje podloge kako bi se zadovoljio zahtjev vlažnosti koja nije smjela prelaziti 4 % prema C.M. metodi. Nakon što su osigurani uvjeti za ugradnju, cijela je površina igrališta prebrušena dijamantnim brusom kako bi se uklonila skramica te osigurala adekvatna prionjivost sljedećih slojeva.


Trajnoelastičnom poliuretanskom masom MAPEFLEX PU 45 FT zabrtvljene su dilatacije. Masa za brtvljenje je još svježa posuta kvarcnim pijeskom radi bolje prionjivosti narednog sloja.

Sve pukotine u betonskoj podlozi sanirane su dvokomponentnom epoksidnom smolom EPORIP, a dilatacije zabrtvljene trajnoelastičnom poliuretanskom masom za brtvljenje MAPEFLEX PU 45 FT.

Na tako pripremljenu podlogu nanesen je dvokomponentni epoksidni temeljni premaz za sportske sustave MAPECOAT TNS PRIMER EPW koji se razrijeđuju s vodom u omjeru 1:0,5.

Kad se temeljni premaz osušio, nanesena su dva sloja poluelastične akrilne paste u vodenoj disperziji MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT, a nakon sušenja drugog sloja površina igrališta prebrušena je i usisana kako bi se pripremila za završni premaz.

MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT koristi se za pripremu i izravnavanje površina prije izvedbe obojenih završnih premaza. Kao završni akrilni premaz odabran je MAPECOAT TNS FINISH 3 koji osigurava adekvatnu protukliznu površinu, a samim tim i sigurniju od nekih drugih opcija za sportske aktivnosti.

Mapecoat TNS Professional je sustav koji krasi iznimna ugodnost pri sportskim aktivnostima, idealan odskok lopte, UV stabilnost te dugotrajnost korištenja.


Nanošenje temeljnog akrilnog premaza MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT

SANACIJA POSTOJEĆEG IGRALIŠTA ŠKOLE

OŠ Žnjan – Pazdigrad otvorena je prošle školske godine. To je prva nova škola sagrađena u Splitu od samostalnosti Hrvatske. Projekt je dobio nagradu Viktor Kovačić, glavnu strukovnu nagradu UHA-e, za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2017. godinu.

Škola se prostire na gotovo 7000 kvadrata, ima 18 razreda, trodijelnu sportsku dvoranu s teleskopskim tribinama, višenamjensku dvoranu, knjižnicu te vanjske terene. Upravo je glavni vanjski teren koji je izveden prije godinu dana bio predmet sanacije.

U cjelokupnom procesu sanacije stručnjaci za sportske podove Mapei Croatia sudjelovali su kao partnerska podrška sudionicima u gradnji kako bi se dobilo dugotrajno kvalitetno rješenje za učenike ove uistinu prekrasne splitske škole.


Završni akrilni premaz MAPECOAT TNS FINISH 3 u plavoj boji

Najprije je uklonjen postojeći sustav, a podloga potom prebrušena dijamantnim brusom. Pukotine u betonskoj ploči zatim su pregledane te je predloženo njihovo zapunjavanje dvokomponentnom epoksidnom smolom EPORIP. Nakon što je podloga adekvatno pripremljena, nanesen je temeljni premaz MAPECOAT TNS PRIMER EPW, a nakon njegova sušenja i dva sloja temeljnog akrilnog premaza MAPECOAT TNS WHITE BASE COAT.

Nakon 24 sata, koliko je potrebno temeljnom premazu da se u potpunosti osuši, nanesen je jedan sloj akrilne smole MAPECOAT TNS FINISH 1 te dva sloja završnog akrilnog premaza u boji MAPECOAT TNS COLOR.


Sanacija pukotina epoksidnom smolom EPORIP

Na ovaj način izrađena je podloga koja će služiti splitskim osnovnoškolcima da unapređuju svoje sportske vještine u nogometu, rukometu, košarci i tenisu, sportovima po kojima je grad Split svjetski poznat. Drago nam je što smo sudjelovali u ovom projektu te vjerujemo da će i ovi tereni poslužiti razvoju nekih novih sportskih velikana iz „najsportskijeg gradu na svitu".

U prvom planu Mapecoat TNS Multisport professional


Nanošenje temeljnog premaza MAPECOAT TNS PRIMER EPW na betonsku ploču

Višeslojni sustav na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji, s odabranim punilima. Pogodan je za unutarnje i vanjske multifunkcionalne sportske terene. Izrazito je otporan na habanje, UV zrake i različite vremenske uvjete. Može se nanositi na postojeće obojene površine ili na nove cementne ili asfaltne površine.

Površine na koje je nanesen MAPECOAT TNS MULTISPORT PROFESSIONAL pružaju iznimnu udobnost pri korištenju te imaju izvrsne tehničke karakteristike poput dobrog odbijanja lopte, brze i sigurne promjene smjera pri trčanju i visok stupanj sigurnosti.

MAPECOAT TNS PROFESSIONAL daje izrazito atraktivan izgled površinama koje se brzo i jednostavno mogu i obnoviti.


Nova igrališta u "najsportskijem gradu na svitu", u Osnovnoj školi Žnjan-Pazdigrad

TEHNIČKI PODACI
Osnovna škola Kralja Zvonimira, Solin i OSnovna škola Žnjan-Pazdigrad, Split
Vrijeme izvođenja radova: kolovoz – rujan 2018.
Investitor: Splitsko-dalmatinska županija; Grad Split
Projektant: Dalekovod-projekt d.o.o., Zagreb; X.3.M. d.o.o., Zagreb
Glavni izvođač radova: Lavčević inženjering d.o.o., Split
Nadzor: Meritum inženjering d.o.o., Split
Izvođač sportskih podova: Edel sport d.o.o., Zagreb
Mapei koordinatori: Nenad Karalija, Antonijo Jukić, dipl. ing. građ.

PROIZVODI MAPEI

  • Sanacija betonskih pukotina: Eporip
  • Brtvljenje dilatacija: Mapefl ex PU 45 FT
  • Izvođenje sustava Mapecoat TNS Multisport Professional: Mapecoat TNS Color, Mapecoat TNS Finish, Mapecoat TNS Primer EPW, Mapecoat TNS White Base Coat

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi