Općina Kanfanar, smještena u središnjem dijelu Istre, poznata je kao općina istarskog vola i fuža, a krasi je i Limski kanal (zaljev) preko kojeg općina ima izlaz na Jadransko more. Zanimljivo je da je priča o fužima, kraljici istarske tjestenine, započela upravo ovdje kada je početkom 20. stoljeća nona Luca iz Kanfanara sasvim slučajno zamijesila oblik fuža želeći oblikovati nešto novo i posebno. Osim prirodnih ljepota i tradicionalnih jela očuvane su i ruševine srednjovjekovnog grada Dvigrada koji je najvažnije i najpoznatije kulturno dobro Općine Kanfanar. Unutar općine, koja nosi i prestižnu titulu prijatelja djece, smješteno je malo naselje Matohanci. Kako bi djeci omogućila sigurnije i kvalitetnije bavljenje sportom na svježem zraku za vrijeme školskih sati, ali i stanovnicima mjesta omogućila kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, općina je krenula u realizaciju projekta sanacije igrališta OŠ Petra Studenca Kanfanar, područne škole Sošići.

PRIPREMA PODLOGE

S obzirom na to da se radilo o sanaciji, važnu ulogu u cjelokupnom procesu imao je Odjel tehnike Mapei Croatia koji je pružio savjetodavnu i tehničku podršku investitorima i izvođačima s ciljem izvođenja što kvalitetnijeg sportskog igrališta. Izvođač radova, tvrtka Fit inženjering iz Pazina, izvođenje je započela pripremom podloge kako bi s postojećeg asfaltnog igrališta uklonila sve uočene nepravilnosti i oštećenja nastala višegodišnjim korištenjem te pripremila podlogu za nanošenje temeljnog premaza. Nakon njegovog sušenja nanesen je MAPECOAT TNS FINISH 1, elastični obojeni akrilni premaz u vodenoj disperziji za završnu obradu različitih sportskih površina, 14 MS br. 47/2021 dostupan u 36 boja. Za ovo polivalentno igralište odabrane su narančasta i zelena boja kojima je naglašeno središnje igralište za tenis.

SPORTSKA PODLOGA ZA POČETNIKE I REKREATIVCE

Korištenjem MAPECOAT-a TNS FINISH osigurava se relativno mekan osjet pod nogama. S obzirom na odlične karakteristike proizvoda, koje garantiraju savršen odskok lopte i ugodnu igru, MAPECOAT TNS FINISH 1 omogućava optimalan odnos između trenja i proklizavanja.

Dostupan je u tri verzije – MAPECOAT TNS FINISH 1, 3 ili 4. Navedeni brojevi odnose se na ITF certifikate (International Tennis Federation) koje ima Mapecoat TNS sustav, a podrazumijevaju brzinu podloge. Na polivalentnom igralištu u Matohancima ugrađen je MAPECOAT TNS FINISH 1, kategorije 1 prema ITF-u, a karakterizira ga sporija podloga pogodna za početnike i rekreativce, što je čini idealnom za školske sportske terene i dječja igrališta.

Za igralište škole u Matohancima odabran je MAPECOAT TNS FINISH 1, kategorije 1 prema ITF-u, koji karakterizira sporija podloga pogodna za početnike i rekreativce – idealna za školske sportske terene i dječja igrališta.

Kao završni premaz nanesen je MAPECOAT TNS COLOR, fino granulirani obojeni akrilni premaz s odabranim punilima u vodenoj disperziji za završnu obradu unutarnjih i vanjskih igrališta, multifunkcionalnih sportskih terena te biciklističkih i pješačkih staza.

Nakon sušenja akrilnog premaza uslijedilo je izvođenje linija kojima je igralište dobilo završni izgled. Kako bi armiranobetonske tribine uklopili u igralište te vizualno naglasili njihov smještaj u prostoru, vertikale su obojene MAPECOAT-om TNS FINISH 1 u zelenoj i narančastoj boji.

JEDNOSTAVNO ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE

Za održavanje Mapecoat TNS sustava dovoljno je redovito čišćenje terena čistom vodom, što ne utječe na postojanost boje, a održavanje čini iznimno jednostavnim. Mapecoat TNS sustav je završnih premaza na bazi akrilnih smola u vodenoj disperziji sa specijalnim punilima visoke otpornosti na habanje, UV zrake i razne vremenske utjecaje. Može se koristiti za izvođenje vanjskih i unutarnjih sportskih površina. Dostupan je u različitim verzijama, a sve kako bi se dobile relativno elastične sportske površine koje pružaju iznimnu udobnost pri korištenju i imaju izvrsne tehničke karakteristike.

Sjedilački način života i moderna tehnologija sa sobom nose posljedice koje su sve češća tema današnjice. Bavljenje sportom, kako djece tako i odraslih, smanjuje razinu stresa te utječe na sveukupno psihofizičko stanje organizma. Zahvaljujući svojem dugogodišnjem ulaganju i neposrednoj uključenosti u sport, Mapei ima poseban status, i to ne samo zbog najsuvremenijih materijala i tehnologija za izgradnju i obnovu sportskih objekata već i zbog ulaganja u brojne sportske klubove i Mapei sportski centar, promovirajući i na ovakav način sport i zdrav način života.

Za igralište škole u Matohancima odabran je MAPECOAT TNS FINISH 1, kategorije 1 prema ITF-u, koji karakterizira sporija podloga pogodna za početnike i rekreativce – idealna za školske sportske terene i dječja igrališta.

TEHNIČKI PODACI:

  • Polivalentno igralište OŠ Petra Studenca Kanfanar, Kanfanar
  • Vrijeme izvođenja radova: ožujak, 2020. godine
  • Investitor: Općina Kanfanar
  • Izvođač podopolagačkih radova: FIT Inženjering, Pazin
  • Mapei koordinatori: Darko Žilić, Iva Perčić

PROIZVODI MAPEI:

  • Mapecoat TNS Finish 1
  • Mapecoat TNS Color

Za više informacija posjetite www.mapei.hr i www.mapei.com

Pratite nas na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.
Pratite Mapei Croatia TV na YouTubeu.

MAPEI CROATIA d.o.o.
MAPEI CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i tehnička podrška na području Zagreba i Zagrebačke županije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi