Čajevi su topli i ukusni napici, stimulativnog ili smirujućeg učinka. Uz velik broj različitog bilja, njihovo se ljekovito djelovanje može pretočiti u šalici čaja. Šalica čaja učinit će naš dan posebnijim, a naš organizam zdravijim.

Čaj od koprive

Sušeni listovi koprive koriste se kao čaj za snižavanje visokog krvnog tlaka, te smanjuje razinu šećera i kolesterola u krvi.

Kopriva suzbija prehlade i infekcije zbog protubakterijskog i antivirusnog djelovanja.

Čaj od mente

Osvježavajućeg okusa, čaj od mente poznat je kod probavnih tegoba. Učinkovit u liječenju probavnih smetnji, posebice mučnina i nadutosti, ali i sindroma iritabilnog crijeva.

Čaj od mente sadrži djelatne tvari koje olakšavaju disanje i otpuštanje sluzi kod kašljanja tijekom gripe ili prehlade.

Čaj od vrkute

Vrkuta se najčešće preporučuje za liječenje ženskih zdravstvenih problema. Čaj se koristi za regulaciju neredovinog menstrualnog ciklusa, te bolnih menstruacija.

Osim toga, koristi se i liječenje gastritisa, grčeva, proljeva, prehlade. Kombinacija sa stolisnikom koristi se kod obilnih i bolnih menstruacija.

Uvin čaj

Prvenstveno se koristi za liječenje urinarnog trakta, kao i infekcija bubrega, mjehura i mokraćne cijevi, te kod povećanog ili bolnog mokrenja. Osim toga, primjenjuje se kod zatvora, te bronhitisa.

Čaj od matičnjaka

Matičnjak se koristi kod problema s nesanicom i nervozom. Ugodnog mirisa po limunu, čaj smiruje i poboljšava pamćenje.

Kombinira se s drugim biljem, poput valerijane ili kamilice, za čajeve koji podižu raspoloženje i umanjuju stres.

Autor: M.R.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi