Pravo je vrijeme godine za zamjenu prozora i vrata u Vašem domu. Želite prozore koji mogu uštedjeti potrošnju energije do 40% i smanjiti Vaše račune. Pored toga želite biti sigurni da će Vam novi prozori garantirati mir, zaštitu od buke, UV zračenja, topline i hladnoće.


Zamislite prozore koji imaju sve karakteristike aluminija poput izuzetne izolacije, dugotrajnosti i otpornosti na vanjske utjecaje, ali izgledaju u potpunosti kao drvo.

Također, kada se odlučujemo za promjenu prozora i vrata posebno se stavlja naglasak na estetiku, s obzirom da ćemo ove elemente gledati svakog dana dok god budemo živjeli u prostoru koji opremamo.
Tehnomarket Vam predstavlja LINEAL, superiornu seriju energetski efikasnih prozora i vrata, čiji su koeficijenti termo-provodljivosti na atestiranju u prestižnom Rosenheim institutu dostigli naročito niske koeficijente od izuzetnih Uf≈1,20W/m²K, odnosno Uw≈0,79W/m²K , pogodne čak i za ugradnju u pametne kuće.

Ovi prozori nude opciju korištenja dvoslojnih i troslojnih paketa stakla širine do 55mm, koja pored termo izolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama.
LINEAL serija obuhvaća šest modela prozora i vrata, s različitim koeficijentima provodljivosti, pogodnim za najrazličitije klimatske i dizajnerske zahtjeve.

Ovaj sistem može biti izveden u aluminiju ili u kombinaciji aluminij-drvo. Također, uslijed interesa kupaca i arhitekata da na elementima drvo bude s obje strane, firma Tehnomarket razvila je potpuno novu varijantu Lineal serije, gde se s unutrašnje strane nalazi kvalitetno drvo, a sa vanjske aluminij u šari drveta.

U pitanju je takozvani efekt drveta na aluminiju – Wood effect. Nakon osnovnog sloja plastifikacije na aluminijski profil se nanosi posebna folija, koja se zagrijava u peći, gdje na visokoj temperaturi aluminij poprima konture drveta. Drvo, zbog svoje prirode zahtjeva redovno održavanje uslijed vanjskih utjecaja – što značajno utječe na troškove eksploatacije, dok aluminij, kao izuzetno izdržljiv i robustan materijal ne zahtjeva nikakvu posebnu brigu, a u kombinaciji s drvetom na unutrašnjoj strani prozora ili vrata daje optimalno dizajnersko rješenje.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi