Nova generacija aluminijskih kompozitnih i saćastih panela, poput Larson FR-b, A2 i Larcore A2 polako, ali sigurno preuzima vodstvo na europskom tržištu, dok arhitektonski uredi i projektanti prelaze na sigurnija rješenja. Pored klasičnih kompozitnih panela, tu je i potpuno novi Larcore A2 aluminijski saćasti panel, A2 klase negorivosti, lakši, čvršći i većih dimenzija od klasičnih fasadnih obloga.

Tehnomarket, za sada prisutan na tržištu Europe, Azije, Afrike i Sjeverne Amerike, realizirao je više referentnih objekata s Larcore A2 panelima u regiji. Kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svjetske brendove koji se odlikuju beskompromisnom kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

LARCORE A2, LARSON A2 i Larson FR-b superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriju Balkana. Kvaliteta panela proizvedenih u Europi, potvrđen velikim brojem certifikata, uz najveći lager u regiji koji znatno smanjuje vrijeme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalificiraju za ugradnju na zahtjevnim projektima poput La Vella zgrade u Madrid-u, DC Tower-a u Beč-u ili aerodroma u Zürich-u.

Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i rješenja za najrazličitije zahtjeve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektiranja i ugradnje panela u sklopu VENT ventiliranih fasada.

Predstavljanje projekta – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u regiji svakako je i Dubrovnik, što neminovno doprinosi i infrastukturnom razvoju cijele regije. Proširenje kapaciteta međunarodnog aerodroma u Čilipima jedan je od zanimljivijih građevinskih projekata u regiji na kome su primjenjeni Larson aluminijski kompozitni paneli.

Pored glavnog putničkog terminala nalazi se i potpuno autonomni VIP terminal za putnike koji u svom sklopu ima kompletnu infrastrukturu neophodnu za funkcioniranje – od putovnice i carinske kontrole, terminala za check-in pa sve do direktnog pristupa na pistu putničkim vozilima.

Ovaj prestižni objekt avangardnog dizajna ima izuzetno zanimljivu 3D double skin fasadu, izrađenu od Larson FR-B panela namjenski bojenih u RAL 7035 nijansu prema zahtjevima arhitekta, dok je za realizaciju projekta bila zadužena kompanija Borovac d.o.o. iz Metkovića, Tehnomarket-ov dugogodišnji partner.

Prostorno oblikovani fasadni paneli u ovom slučaju predstavljaju svojevrsne brisoleje, koji svojim oblikom, rasporedom i ritmom daju dozu moderne dinamičnosti i istovremeno kontroliraju prodor svjetlosti u sam interijer objekta.

LARSON FR-B paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 3, 4 i 6 mm, premda se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larson paneli u debljini od 3 mm i 4 mm. Proizvode se u maksimalnoj širini do 1,5 m i dužini do 8 m.

Pored Larson-a, sve veći udio na tržištu imaju i Larcore A2 paneli sa saćastom ispunom od primarnog aluminija i 2 sloja aluminijskog lima, što im omogućava izuzetnu čvrstoću i malu težinu, i kao takvi, pored primjene u građevinarstvu, nalaze primjenu i u brodskoj, zračnoj i željezničkoj industriji gdje se proizvode u dužinama čak i do 14 m.

Pored izuzetno male težine, saćasti aluminijski sloj je Larcore-u osigurao cijenjeno mjesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema europskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobivenim atestima u velikom broju cjenjenih certifikacijskih kuća u Europi i svijetu.

VENT sistem potkonstrukcije – fasadno rješenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijskih potkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz svijeta ventiliranih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dijele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sljedeće obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Kazetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove potkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rješenje za efikasno postavljanje najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi