Jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih gradova na svijetu, New York, nalazi se na ušću rijeke Hudson u Atlantski ocean. Grad čini 5 okruga, od kojih je svakako najpoznatiji Manhattan koji predstavlja svojevrsno jezgru grada i istovremeno jedan od glavnih svjetskih kulturnih, financijskih i komercijalnih centara.

Manhattan je poznat i po turističkim atrakcijama – Empire State Building, Central park, Times Sqare, The Met, Guggenheim Museum i Broadway teatar samo su neke od čuvenih lokacija ovog jedinstvenog ostrva koje predstavlja grad u gradu, sa sebi svojstvenom arhitekturom, umjetnošću i poviješću.

Predstavljanje projekta – La Quinta Inn & Suites by Wyndham Times Square South

Kako je Manhattan jedna od najposjećenijih turističkih destinacija na svijetu, koja obiluje fantastičnim hotelima i restoranima, ne čudi odluka čuvene Wyndham grupacije da svoj portfolio proširi još jednim zanimljivim objektom-La Quinta Inn & Suites hotelom koji se nalazi u neposrednoj blizini Times Square-a i Empire State Building-a.

Sada već popularni La Quinta Inn svoje mjesto našao je između dvije postojeće zgrade, kako je to već uobičajeno u gradskim jezgrama gdje prostora nikada nema dovoljno. Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu, koji pored dizajnerski optimalnog rješenja omogućuje i optimalan prolaz prirodne svjetlosti u cijeloj zgradi.

Pored prirodne svjetlosti, komforu u interijeru u gradskim jezgrama i centralnim zonama gdje je buka konstantna značajno doprinosi i izuzetna zvučna izolacija koju nudi ovaj Tehnomarketov sistem. Termičke performanse i vrhunska izolacija, koja u sistemu Aluminik CS55 Continual ide čak do Ucw=0,64 W/m2K u verziji s troslojnom staklenom ispunom omogućuju znatnu uštedu energije i pomažu objektu da ima što manji utjecaj na životnu sredinu.

Na konkretnom projektu Aluminik CS55 aluminijska ostakljena fasada kombinirana je s LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na posljednjim katovima hotela gdje se javlja kosa staklena fasada.

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahtjeve suvremene arhitekture – od čisto aluminijskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminij-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude.

Aluminik CS55 – suvremene aluminijske ostakljene fasade

Pored kontinualne fasade primijenjene na ovom projektu, Aluminik CS55 sistem čine još dvije dodatne opcije-strukturalna i kombinirana fasada. Strukturalna aluminijska ostakljena fasada odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez primjene vanjskih profila za fiksiranje staklenih ispuna.

Na ovaj način efikasno se kombiniraju unaprijeđena tehnička rješenja fasadnih sistema posljednje generacije s prozračnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi. Sistem kombinirane aluminijske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa s vanjske strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mjesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju.

Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rješenja u cilju naglašavanja unaprijed odabranih linija i pravaca na fasadama.

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, suvremeno i energetski efikasno rješenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom s punim pravom preuzima primat u suvremenoj arhitekturi.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi