Prednost fluorescentne rasvjete je u njezinoj učinkovitosti i ekonomičnosti. Ipak, kao i kod svakog oblika rasvjete i kod fluorescentne su mogući kvarovi.

Pripremate li se za ugradnju, popravak ili samo na zamjenu fluorescentnih cijevi najbolje je da za to zovete ovlaštene majstore. Odlučite li se biti sam svoj majstor zbog nestručnog rukovanja bi moglo doći do neželjenih posljedica.

Prije nego što krenete s provjerom nekog rasvjetnog tijela obavezno isključite struju na glavnom prekidaču. Primijetite li da cijev ne svijetli treba provjeriti kontakt na kontaktnim šiljcima koji trebaju dobro sjesti u svoje otvore. Ima li rasvjetni oblik uređaj koji služi za paljenje plina u cijevi treba ga odstraniti i staviti novi. Ako se kvar ne popravi potrebna je nova cijev.

Ako fluorescentna cijev daje slabu svjetlost vjerojatno je stara pa je zato rasvjeta lošija. Stavite novu cijev, ali ako treperi kada palite svjetlo moguće je da je problem u starteru i treba ga zamijeniti novim. Određena fluorescentna rasvjetna tijela nemaju starter i kod njih problem može biti u lošem spoju uzemljenja.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi