Uređenje kuhinje nije nimalo lak zadatak, pogotovo u manjim kuhinjama kada trebamo dobro iskoristiti svaki kutak.

Kako bismo povezali prostor u malim stanovima, kuhinju i blagovaonu, i s njima dnevni boravak, šank u kuhinji je idealno rješenje. Odlično je mjesto za druženje, i pruža dodatnu radnu površinu. Zbog svoje praktičnosti postao je vrlo omiljen.

Modeli na tržištu

Na tržištu se mogu naći različiti modeli šankova, od klasičnih ugrađenih pa do kuhinjskih radnih površina s visokim stolcima, ili visećeg stola na šarkama koji se vješa na bilo koji slobodan zidni prostor, a poduprt je sklopivim nogarima ili nosačima.

Šank se većinom nalazi u većim kuhinjama, no za zaista manje kuhinje također postoji rješenje – šank na izvlačenje. Radi se o maštovitom proširenju radne površine gdje se šank može izvući ili sakriti, ovisno o potrebi.

Gdje postaviti šank

Šank se najčešće koristi kako bi djelomično odvojio prostor za kuhanje od drugih dijelova stana ili kuće.

Vrlo često se postavlja u sredinu kuhinje. Dovoljno je staviti i dvije manje barske stolice ako nemate mjesta za više. Dodatan prostor za sjedenje dobro će doći.

Poseban je ugođaj sjediti za šankom koji je smješten negdje gdje dopire sunčeva svjetlost, naročito u jutro tijekom doručka.

Uloga kuhinjskog šanka

Kuhinjski šank ima brojne funkcije i nastojite ih maksimalno iskoristiti.

Najčešće ima ulogu kuhinjske radne plohe. Također je odlično mjesto za pripremu pića i posluživanje nekih malih zalogajčića za goste.

Iznad samog šanka možete postaviti i police za držanje čaša i šalica za pripremu pića. Imajte na umu da dio možete iskoristiti i za pohranu suđa.

Ispod šanka se mogu napraviti ladice ili police za dodatnu pohranu kuhinjskih elemenata ili namirnica. Njegova velika prednost je upravo ušteda prostora.

Ovo mjesto služi i za povezivanje obitelji. Družite se dok kuhate, a ako vas je dvoje ili troje, šank se može pretvoriti i u stol za objedovanje.

Idealno je mjesto za čitanje knjiga, novina ili surfanje na računalu uz jutarnju kavu.

Osigurajte si dodatno mjesto za pripremu omiljenih jela, ali i još jedno mjesto za druženje. Šank u kuhinji svakako je funkcionalan i isplati ga se uklopiti u prostor.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi