Kuća za odmor, smještena na obroncima zagorskih brežuljaka, projektirana je kao spoj suvremene arhitekture i tradicionalne zagorske kuće. Građevina je nastala preklapanjem dva segmenta tvoreći „L" tlocrtni oblik koji prati brdoviti teren. Ovaj stambeni prostor koristi se za odmor te je raspoređen na dvije etaže (prizemlje i kat).

Ulazni prostor je ujedno i prostor vertikalne komunikacije sa ulazom pozicioniranim na međupodestu između prizemlja i kata.

U prizemlju je organizirana dnevna zona tako da su utilitarni prostori zonirani uz ulaz ostavljajući društvene prostore otvorene prema terenu velikim staklenim stijenama i terasom.

Na katu je smješten spavaći trakt kojeg čine roditeljska spavaća soba i dvije dječje spavaće sobe. U sklopu roditeljske spavaće sobe su organizirane kupaonica i garderoba te izlaz na intimniju loggiu. Dječje sobe imaju zajedničku kupaonicu i garderobu kojima se pristupa preko degažmana. Orjentirane su na zajedničku natkrivenu terasu.

Kuća je izvedena u kombinaciji armiranog betona i blok opeke. Pročelje je demit fasada, a za zaštitu od sunca se koriste rolete i žaluzine. Krov kuće je izveden kao četverostrešno roženičko krovište „L" oblika.

KUĆA ZA ODMOR

Svi dokumenti:

Fotogalerija (23)

Image
Ured arhitekta Križnjak

Autor: URED ARHITEKTA KRIŽNJAK

Potreban Vam je projekt kuće, zgrade ili hotela, želite adaptirati ili urediti Vaš dom ili poslovni prostor ili trebate legalizirati Vaš objekt, kompletno uređenje od projektiranja do nadzora povjerite UREDU ARHITEKTA KRIŽNJAK. Potrebne informacije saznajte putem dolje navedenih kontakata i linkova.

Kontakt:

Ured arhitekta Križnjak
Tel/fax: 01/ 61 85 611
Mob: 091/ 66 66 221
Kontakt osoba: Robert Križnjak, dipl.ing.arh.
arhitektura@kriznjak.com
kriznjak.com
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak

Linkedin: Arhitektonski studio Križnjak

Instagram: Arhitektonski studio Križnjak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi