Peteročlana obitelj iz Zagreba odlučila se preseliti u Brezovicu kako bi se odmakli od gradske vreve. Obiteljska kuća u Brezovici je projektirana kao suvremena arhitektonska građevina sastavljena od dva volumena- većeg stambenog volumena spojenog sa manjim u kojem je smještena garaža.

Situacija u punoj veličini: Situacija (PDF, 192 KB).

Projektirana građevina namijenjena je stanovanju jedne obitelji, a sastoji se od jedne stambene jedinice funkcionalno raspoređene na dvije etaže. Prizemlje je projektirano kao dnevna etaža, gdje su smješteni vjetrobran, ulaz, kupaonica, kotlovnica, soba, izba i garaža, dok prostorije dnevnog boravka, blagovanja i kuhinje međusobno čine jednu cijelinu i imaju izlaz na veliku terasu. Na katu je smješten spavaći trakt kojeg čine degažman, četiri spavaće sobe, dvije kupaonice i dvije garderobe, te zračni prostor iznad blagovanja.

Tlocrti u punoj veličini: Tlocrt prizemlja (PDF, 846 KB); Tlocrt kata (PDF, 303 KB)

Prizemlje i kat su povezani dvokrakim stubištem. Kuća je zidana od blok opeke sa horizontalnim i vertikalnim serklažima, a fasada je izvedena kao demit fasada, debljine toplinske izolacije 12 cm. Za zaštitu od sunca su postavljene aluminijske klizne grilje. Krovište kuće i garaže je jednostrešno.

Dokumenti:

Fotogalerija (19)

Image
Ured arhitekta Križnjak

Autor: URED ARHITEKTA KRIŽNJAK

Potreban Vam je projekt kuće, zgrade ili hotela, želite adaptirati ili urediti Vaš dom ili poslovni prostor ili trebate legalizirati Vaš objekt, kompletno uređenje od projektiranja do nadzora povjerite UREDU ARHITEKTA KRIŽNJAK. Potrebne informacije saznajte putem dolje navedenih kontakata i linkova.

Kontakt:

Ured arhitekta Križnjak
Tel/fax: 01/ 61 85 611
Mob: 091/ 66 66 221
Kontakt osoba: Robert Križnjak, dipl.ing.arh.
arhitektura@kriznjak.com
kriznjak.com
Facebook: Arhitektonski studio Križnjak

Linkedin: Arhitektonski studio Križnjak

Instagram: Arhitektonski studio Križnjak

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi