Dok u Zagrebu tzv. #kantograd-u muku muče s razno raznim „rješenjima" i odgovore traže po susjedstvu, Krk je ušao među 10 energetski održivih otoka EU i dobio priznanje!?

Što to rade na tako nam dalekom Krku? Uspješan je sustav afirmativan, a ne represivan!

Uvođenjem MOLOK-polupodzemnih sustava u mogućnosti ste racionalizirati i smanjiti troškove gospodarenja MKO i do 80% u odnosu na postojeći sustav nadzemnih kanti i kontejnera.


Krk

Benefiti u 10 koraka:

1. Oslobađajući neophodan nadzemni prostor MOLOK nudi 6 puta veći kapacitet na 6 puta manjem nadzemnom prostoru! Prostor na kojem je stajalo 6× 1100l kontejnera ukupnog kapaciteta 6,6m3 može se opremiti s 6 MOLOKa efektivnog kapaciteta 6,5m3 što iznosi 40m3 prostora za otpad!?

2. 6 puta veći kapacitet treba prazniti 6 puta rjeđe, ukoliko se poštuje red odvoza ili pak samo onda kada je MOLOK pun što dodatno reducira broj odvoza. Senzori dojavljuju 80% ispunjenost pa se taj dan može organizirati odvoz isključivo punih kontejnera što eliminira potrebu da se vozilo nepotrebno zaustavlja ispred svakih vrata i ulazi u svaku ulicu. To za posljedicu ima smanjenje emisije CO2 kao i utroška goriva, mogućnost redukcije broja vozila kao i osoblja zaduženog za pražnjenje te 100% efektivu.


Krk

3. Vozač sam upravlja vozilom i ne trebaju mu dodatni djelatnici za pražnjenje, već količinu od 6,5m3 može samostalno isprazniti u kamion za manje od 2 minute! Pražnjenje spremnika nije uvjetovano pristupnim putom!

4. Polupodzemno odložen otpad ne smrdi zbog niže temperature okruženja, pa može stajati i više mjeseci bez da se građani bune na nesnosan smrad.

5. Moguće je organizirati ovlašteno odlaganje za višestambene objekte i pritom eliminirati nepotrebne nastambe, kaveze i kućice ili ih pak prenamijeniti u spremišta za bicikle, romobile i sl. kao što su to učinili Novi Vinodolski, Crikvenica, Kutina i Dugo Selo.


Malinska

6. Ovlašteni pristup moguće je riješiti uz pomoć bravica, elektronskih bravica ili pak evidencijskih kartica gdje se u zadani volumen 20-80l može evidentirati korisnik i volumen koji je odložio.

7. U specijaliziran abroll kontejner koji je u STP ponudi već 20 godina moguće je istovremeno odložiti tri različite frakcije bez da se one međusobno izmiješaju te tako tri puta smanjiti potrebu za dolaskom tri različita vozila te njihovo namještanje i pražnjenje na istoj točki. To je specijalno vrijedno gradovima s centrima ograničenog pristupa kao i turističkim središtima.


Njivice

8. STP d.o.o. je razvio i autonomni preskontejner s kranom koji se vrlo brzo može upariti s postojećim vozilima iz voznog parka komunalaca i tako anulirati potrebu za nabavom skupih specijaliziranih vozila. Tim se vozilom osim MOLOK kontejnera mogu prazniti i postojeći zeleni otoci opremljeni zvonima. Uređaj radi na otoku Braču.

9. Uz sve pobrojane prednosti dolazimo i do vizualne koja oslobađa prostor prenatrpan posudama i pretvara ga u uniformirano i lijepo okruženje koje daje novu vrijednost samoj točki na kojoj je postavljeno. Takvo je rješenje i zeleni plutajući otok, koji obalnim gradovima otvara potpuno nove horizonte u gospodarenju otpadom. Pristup s mora je samo jedan od njih.

10.Garancija na MOLOK 10 puta nadilazi garancije na postojeće proizvode što jamči dug uporabni vijek i eliminaciju opetovanih javnih nabava kakvima svjedočimo sve ove godine.


Njivice

Ali to nije sve!

Osim što ga je moguće postaviti u mrežu podzemnih instalacija i izgled zelenog otoka prilagoditi podzemno zadanim uvjetima te anulirati nepotrebne troškove skupih izmještanja instalacija, MOLOK kontejnere nije potrebno betonirati, pa ih je lako premjestiti ako se za tim ukaže potreba. Za postaviti MOLOK treba iskopati količinu zemlje u zapremini koju MOLOK daje što daje omjer 1:1 za razliku od potpuno podzemnih sustave gdje se za 1m3 prostora za otpad mora ukloniti 10m3 zemlje. Ova prednost naročito dolazi do izražaja na teško dostupnim terenima, arheološkim područjima ili pak gradskim parcelama opterećenim komunalnom infrastrukturom. MOLOK sustavi cjenovno spadaju u najpovoljnije opcije ako se u računicu uzme kapacitet spremnika multipliciran s adekvatnim volumenom i cijenom ostalih spremnika dostupnih na tržištu. S preko 700 instalacija u Hrvatskoj MOLOK je najstariji, najbrojniji i jedini originalni polupodzemni sustav u Hrvatskoj!


Omišalj


Sv. Vid

S.T.P. d.o.o.
S.T.P. d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava na području grada Zagreba, za ostatak Hrvatske cijena po dogovoru. Proizvode izvozimo na područje BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi