Hörmann sobna vrata

Vrata smatramo izuzetno bitnim elementom u uređenju doma, jer osim što su ulaz u njega i što neposredno odgovaraju na vizualne izazove, primarna uloga vrata je također da započinju i završavaju svaku cjelinu doma te izoliraju i ograničavaju protok zvuka, topline i svjetlosti.

O vrsti sobnih vrata koja želite u svom domu počnite razmišljati za vrijeme gradnje istog. Jednom kad ste upoznati s vrstama i modelima vrata, dobro razmislite o tome kakva vrata bi se najbolje uklopila u vaš interijer. Ukoliko stan renovirate i u tom procesu se dvoumite oko zamjene vrata, veća je vjerojatnost da ih trebate, ili barem želite, zamijeniti. Preporučamo da to napravite odmah, mijenjanje vrata jednom kad je sav namještaj na svome mjestu može biti puno stresniji posao!

Pri odabiru vrata postoje mnogi faktori koje treba uzeti u obzir. Materijali, tipovi ugradnje, površinska obrada i izgled mogu snažno utjecati na estetiku i funkcionalnost, zbog čega vam donosimo ovaj kratki vodič kako bi vam odabir sobnih vrata učinili što lakšim.

Iako su na našim prostorima drvo, odnosno drvenasti materijali, gotovo jedini izbor kad pričamo o sobnim vratima, broj materijala i mogućnosti je veći nego što bismo na prvu pomislili.

Najkvalitetnija su svakako vrata od punog drveta, ona se izrađuju od jednog komada drveta zbog čega su izuzetno masivna, što ih čini izuzetno izdržljivima i otpornima na udarce. Zbog punoće drveta također su i odličan zvučni izolator, a uz redovito održavanje praktički nemaju rok trajanja.

Vješt majstor na takvim vratima može izraditi ukrasne uklade (okvir sa ispunom), a to će vratima dati poseban šarm.  

Ipak, masivna drvena vrata nisu najčešće viđena u našim domovima, a razlog je ponajviše cijena koja u stopu prati njihovu kvalitetu. Zbog toga se masivna drvena vrata češće izrađuju po narudžbi, što možete učiniti ovdje, a mi ćemo se potruditi sastaviti “best buy” ponudu prema vašim potrebama!

MDF, odnosno mediapan (Medium Density Fiberboard), je već duže vrijeme materijal koji se najčešće koristi za izradu sobnih vrata. Radi se o ploči nastaloj prešanjem drvenih vlakana i ljepila, a  od iverice se razlikuje po tvrdoći i finijoj strukturi te je otporniji na vanjske utjecaje, zbog čega su vrata od mediapana jednostavnija za održavanje.

MDF vratno krilo se oblaže HDF (High Density Fiberboard) pločama, one su gušće i čvršće od mediapana, a dobivaju se od prešanih drvenih vlakana s ljepilom. Prešaju se  pod jakim pritiskom i na vrlo visokoj temperaturi. 

Vrata koja dobivamo tim procesom su: 

  • Furnirana vrata
  • Vrata s folijom
  • Lakirana vrata

Lip Bled sobna vrata

Furnirana vrata proizvode se od drveta, tj. drvenastih ostataka koji se kasnije lijepe i prešaju te se tako oblikuju drvenaste ploče, kojima se pak oblaže medijapan. Ukoliko želite izgled što vjerniji stvarnom drvetu, vrata je dovoljno tek prelakirati bezbojnim lakom, ali ona se mogu polakirati  i u boju po želji prema Ral karti. To je serija sistema boja i kataloga koji se koriste u cijelom svijetu, a svaki od njih sadrži paletu standardiziranih nijansi boja. 

Za vrata presvučena folijom mogu se koristiti melaminska, CPL ili 3D folija. 

Melaminska folija impregnirana je smolom te je njena svrha oplemenjivanje mediapana. Može biti u boji drveta ili jednobojna, u boji u po izboru. Mana melaminskih folija je što su puno mekše i sklonije oštećenjima od CPL folija, kojima je izdržljivost glavna karakteristika.

3D folije su najotpornije, a uz to mogu vratima dati izgled punog drveta ili pak biti jednobojne.

Lip Bled sobna vrata

Osim krajnje obrade, jednako je bitna i sama ispuna tih vrata. Povoljnija, a time i lakša vrata ispunjena su kartonskim saćem, dok su ona više kvalitete ispunjena iverokalom, odnosno, cjevastom (impregniranom) ivericom, koja je najbliži korak prema masivnim drvenim vratima, no cjenovno je ipak osjetno povoljnija.

Zadnje, ali ne i manje bitno su tipovi ugradnje, koji danas omogućavaju zbilja sve moguće kombinacije, poput kliznih, zaokretnih i uvlačnih vrata. Odabir vrste ugradnje ovisi o veličini prostora i vašim osobnim preferencijama. Na primjer, klizna vrata su savršena za manje prostore jer ne zauzimaju dodatni prostor, dok se ista mogu ugraditi tako da budu na ili u zidu, pri čemu se stapaju s njim i postaju gotovo “nevidljiva”. Za one koji više cijene klasiku, ali s modernističkim odmakom, tu su zaokretna vrata sa skrivenim pantima.

Hörmann sobna vrata

Ukratko, prilikom odabira vrata za vaš dom, treba uzeti u obzir materijale, tipove ugradnje i površinsku obradu. Odabir pravih vrata može poboljšati izgled i funkcionalnost vašeg doma, dok nepravilan odabir čak i jednog elementa može dovesti do velikog nezadovoljstva.

U Dip Commercu nudimo cjelovita rješenja za vaš dom kao i za  apartmane, vile, vikendice, hotele i poslovne prostore. Naš pristup je individualan, zato uspješno zadovoljavamo i najzahtjevnije ukuse. Sve proizvode izrađujemo po mjeri i željama kupaca, a tvrtke s kojima surađujemo - Hörmann i Lip Bled nude bekompromisnu kvalitetu. Lip Bled vrata u ovom trenutku možete pronaći na akcijskim popustima s početnom cijenom od 102,50 €, dok na količine veće od 10 vratnih krila odobravamo i dodatne popuste! Ostale modele iz akcijske ponude možete pogledati u katalogu.

Ako novim vratima planirate opremiti svoj stambeni ili poslovni prostor te želite još više savjeta i  vrhunske ponude, obratite nam se ovdje ili nazovite 091/ 45 22 029. Također vas pozivamo i da nas posjetite u našem prodajno-izložbenom salonu u Ogulinu, Zrinski trg 4, kako biste uz naše stručno vodstvo odabrali vrata i dodatnu opremu po svojoj mjeri!

 

DIP COMMERCE d.d.
DIP COMMERCE d.d.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi