Prilikom odabira proizvođača, bitno je obratiti pažnju na nekoliko faktora- performanse proizvoda, certifikate o kvaliteti, garanciju i, možda najbitnije – dostupnost proizvoda i lokalna tehnička podrška koja može reagirati u najkraćem mogućem roku.

Tehnomarket je proizvođač prozora i vrata sa tradicijom dugom 29 godina i zaokruženim proizvodnim procesom od faze dizajniranja sistema do gotovih proizvoda čija kvaliteta je potvrđena atestima njemačkog instituta IFT Rosenheim.

Ugradnja stolarije izuzetno je bitan dio izgradnje kuće koji drastično utječe na energetsku efikasnost i mikroklimu u interijeru. Također, ispravna ugradnja doprinosi dugotrajnosti prozora i lakom korištenju.

Tokom ugradnje elementa mora se voditi računa o poziconiranju u odnosu na liniju izoterme – što znači da unutarnja strana profila, iza termoprekida ne smije biti ispred termoizolacije zida.

Također, savjetujemo finalnu ugradnju prema RAL standardima, koji nude optimalno brtvljenje, otpornost na vanjske atmosferske utjecaje, paropropusnost i zvučnu izolaciju.

Ranijih godina su PVC sistemi postizali bolje performanse od aluminijskih, međutim, uz rapidan razvoj tehnologije u proteklom desetljeću i primjenu novih tehničkih rješenja u praksi, danas imamo vrhunske, energetski efikasne aluminijske sisteme pogodne za ugradnju u niskoenergetske i pasivne kuće, poput Tehnomarket LINEAL THERM 77 I W-THERM 104 sistema u aluminiju i kombinaciji aluminij-drvo.

Prilikom kupovine aluminijskih prozora obratite pažnju na garantiranu kvalitetu profila, ugradnje i postojanost boje. Za okove se prenosi proizvođačka garancija, najčešće u trajanju od 2 godine.

Okovi su izuzetno bitni za ispravno funkcioniranje, dugotrajnost i komfor prilikom eksploatacije elemenata. Od njihovog kvaliteta i pravilne ugradnje zavisi kompletno iskustvo upotrebe prozora.

Aluminijske rolete ili grilje poput Tehnomarket SUNPRO 45 modela predstavljaju kvalitetnije, dugotrajnije rješenje od plastičnih i mogu se savršeno uskladiti sa bojom aluminijskih prozora, tako da vizualno čine jednu cjelinu.

Prilikom odabira stakala važno je odabrati odgovarajuće pakete ovisno o namjeni, lokaciji i orijentaciji objekta. Pri tome treba voditi računa o nivou toplinske izolacije, zaštite od buke i zaštite od sunca.

Suvremene staklene fasade, uz primjenu troslojnih paketa stakla imaju veoma dobre izolacijske sposobnosti, kao i zvučnu izolaciju, dok se uz pomoć visokoselektivnih stakala i dodatne zaštite (poput zastora i brisoleja) objekt prilagođava lokaciji, sve sa ciljem maksimalne uštede energije i komfora za korisnike prostora.

Svakako, ovo je kompleksno pitanje i svim našim klijentima nudimo stručno konzultiranje prilikom odabira odgovarajućeg fasadnog tipa i paketa stakla.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi