Spremate se na uređenje dvorišta i košnju, a vaša benzinska kosilica neće upaliti? Najprije pokušajte otkriti uzrok kvara jer ga u većini slučajeva možete sami otkloniti.

Najprije provjerite bacač iskre. Pali li se vaša kosilica pritiskom tipke, a ne na povlačenje trebate odspojiti akumulator i zatim mu očistiti spojeve. To možete pomoću čelične četke koja će maknuti korodirani sloj. Akumulator napunite do kraja punjačem koji ste kupili uz kosilicu i probajte je još jednom upaliti.

Imate li traktorsku kosilicu problem paljenja rješava se nešto drugačije. Kod takvih kosilica se u sjedalici nalazi sigurnosni prekidač zbog čega se motor može upaliti samo ako osoba sjedi u sjedalici.

Ako vaša kosilica neće upaliti obavezno odvrnite kapicu koja se nalazi na benzinskom rezervoaru i pomirišite. Osjetite li sladunjavi miris terpentina to znači da se gorivo pokvarilo. Kosilicu lagano nagnite na bok, ispraznite gorivo iz rezervoara i napunite kosilicu svježim.

Imate li problema s paljenjem kosilice, a niste je dugo koristili postoji mogućnost da su spojevi na uređaju za paljenje oksidirali. Uzrok kvara može biti i u zauljenim ili mokrim svjećicama, starim kablovima za paljenje, oštećenoj žici koja izlazi s elektromagneta… Ako niste sigurni u čemu je kvar ili ga nikako ne možete sami otkloniti svakako svoju kosilicu odnesite na servis.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi