Limun muže biti od ogromne pomoći tijekom kućanskih poslova. Limunska kiselina odlična je za odstranjivanje kamenca u kupaonici, primjerice, na kadi, u tuš kabini, na zrcalu ili na umivaonicima. Funkcionalna je i za odstranjivanje kamenca koji se nakupio u wc školjki. Preporučuje se da limunsku kiselinu stavite u vruću vodu i nakon toga je izlijte u školjku. Otopinu ostavite da neko vrijeme djeluje, a zatim je isperite. Treba li vam pomoć za uklanjanje većih naslaga kamenca savjetuje se koristiti limunsku kiselinu u prahu. Također je najprije otopite, ovoga puta u toploj vodi, ostavite da neko vrijeme djeluje i zatim je isperite.

Nemojte misliti da je limun idealan samo za kupaonicu. Ima višestruku primjenu i u drugim prostorijama. U kuhinji također može poslužiti za uklanjanje kamenca, primjerice, sa slavina. Sok limuna savršen je za čišćenje i dezinficiranje kuhinjskih radnih ploha i pribora kao što je daska za rezanje. Na površinu koju čistite stavite limunov sok da djeluje desetak minuta, zatim isperite vodom i obrišite suhom krpom ili ostavite da se osuši, ovisno o tome što ste čistili. Odličan je i za pranje prozora gdje se preporučuje da na dvije litre vode dodate četiri žlice limuna.

Ako vam je ponestalo sredstva za pranje suđa i tu vam limun može uskočiti u pomoć. Suđe možete oprati kombinacijom limuna i sode bikarbone. Ova metoda je istovremeno i zdravija od korištenja raznih kupovnih sredstava za čišćenje. Limunovim sokom možete očistiti čitav sudoper, a možete ga uliti i u odvode kako bi očistili cijevi.

Primjena limuna u kućanstvu je brojna. Može se čak koristiti i za uklanjanje mrlja koje su nastale od boja. Na primjer, boju koja vam ostane na prstima nakon što gulite neke vrste voća i povrća možete maknuti ako na ruke stavite limunov sok. Dobro protrljajte ruke i zatim ih isperite u običnoj vodi.

Jedna od prednosti limuna je njegov osvježavajući miris. Želite li da vaše prostorije zamirišu dovoljno je u osvježivač zraka staviti malo limunovog soka. Ugodan miris možete dobiti i koristeći osušenu koricu limuna. Također, možete ga upotrijebiti za upijanje raznih mirisa iz hladnjaka tako da u hladnjaku ostavite polovicu limuna. Nije loše ni upotrijebiti limunov sok umjesto omekšivača tijekom pranja rublja.

Korištenjem limuna u kućanstvu dobit ćete učinkovitost i dobre rezultate, ali imati i jednu zdravu naviku koja je za svaku pohvalu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi