Posteljinu koristimo svaki dan, noću spavamo na njoj, a ponekad i po danu. Ona se svakodnevno koristi pa znači i da se svakodnevno malo po malo prlja. Znoj, tjelesne tekućine i mrtva koža su čimbenici koji utječu na prljanje posteljine što je sasvim normalno. Ako jedemo i pijemo u krevetu to je dodatan uzrok mrljama na posteljini.

Bitno je redovito mijenjati posteljinu prvenstveno zbog zdravlja, a kasnije i zbog dobrog sna. Posteljinu bi trebalo mijenjati barem svaka dva tjedna. To se može i produžiti, ali ne bi trebalo čekati sa promjenom dulje od mjesec dana, a pogotovo ako je posteljina već uprljana nečime. Kod prehlade bi posteljinu trebalo mijenjati svaki dan kako biste isprali bakterije s jastuka, te kako biste vi što prije ozdravili. Ako patite od alergija, mijenjajte posteljinu jednom tjedno, a ako imate problema s aknama promijenite samo jastučnicu. Ako primijetite da je vaša posteljina negdje uprljana odmah ju promijenite.

Dođe li do toga da ste legli spavati, a da se niste istuširali, posteljinu promijenite prije slijedećeg spavanja. Imate li kućne ljubimce koji vole spavati s vama trebali bi posteljinu mijenjati što je češće moguće. Razmislite koliko bakterija skupljate tokom noći i koliko se grinja skuplja na vaše odumrle stanice kože pa razmislite želite li leći u krevet ili prije toga promijeniti posteljinu. Čista posteljina je vaše zdravlje, ali i dobar san.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi