Za svaki prostor i njegove higijenske uvjete bitna je redovita izmjena zraka. Kako bi se u hladnim mjesecima uspješno održala konstantna temperatura ugodna za boravak važno je pravilno postaviti radijatore adekvatne toplinske učinkovitosti. Najbitnija je pozicija radijatora, radi maksimalne učinkovitosti postavljaju se uz otvore, kako bi zagrijali hladni zrak koji ulazi u prostor.

Osnovna razlika radijatora koji se ugrađuju u kućanstva je da li su aluminijski ili čelični. Aluminijski radijatori za prednost imaju otpornost na koroziju i fleksibilnost- sastoje se od članaka koji se spajaju i koji se mogu mijenjati i nadograđivati. Čelični radijatori su nešto povoljniji, odnosno imaju povoljniji omjer cijene i učinka te su dostupni u različitom dizajnu koji se može dobro uklopiti u prostor. U konačnici izbor je subjektivan i ovisi o osobnim preferencama i svoti novca koju ste voljni potrošiti na radijator, no svakako treba izabrati radijator dovoljnog toplinskog učinka s obzirom na volumen prostora koji grije te izabrati kvalitetnog proizvođača koji garantira za svoj proizvod.

Autor:

www.facebook.com/arhidrom

Angažirajte nas za adaptaciju, renovaciju ili uređenje interijera vašeg doma, poslovnog prostora ili kuće za odmor. Ovisno o vašim željama i mogućnostima te uz naše iskustvo, znanje i trud, od anonimnog i neutralnog, zajedno ćemo osmisliti prostor koji svojom funkcionalnošću i organizacijom olakšava svakodnevni život, dok ga oblikovanjem i osobnošću čini jedinstvenim.

Radujemo se budućoj suradnji!

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi