Knjige u interijeru najčešće se nalaze na policama. To je najučinkovitije rješenje jer su police praktične, ali mogu unijeti i dozu kreativnosti svojim oblikom, smještajem u prostoriji ili kombinacijom knjiga s drugim predmetima.

Iako se stavljanje knjiga na police čini kao sasvim jednostavan zadatak trebate mu se ipak malo više posvetiti, naročito ako knjige kombinirate s drugim stvarima. Najprije razmislite o tome što sve želite držati na policama uz knjige. Između knjiga možete ostaviti mjesta za druge predmete, na primjer, za okvir sa slikom ili da sliku objesite na stražnju stranu police. Time ćete osvježiti policu.

Knjige možete posložiti po veličini, žanru ili abecedi pisaca. Inače je vizualno najbolje posložiti knjige tako da one najteže, uključujući i predmete smjestite na dno polica, dok sve ono što je manje bude na vrhu. Također, dobro je ostaviti razmak od tri do pet centimetara iznad svakog reda knjiga.

U interijerima je lijepo vidjeti knjige složene na policama koje se sastoje od kocaka jednake veličine, na samostojećim policama koje stvaraju dojam male knjižnice, na policama uz i iznad vrata što ujedno čini prostoriju zanimljivijom, na policama ispod prozora čime se štedi na prostoru ili na policama s obojenom pozadinom. Mogućnosti su brojne. Kreativnim idejama i dobrim rasporedom izložite svoje omiljene naslove kojima ćete samim time donekle otkriti i svoju osobnost.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi