Kada stigne sunce i temperature se dignu tada ljudi počinju izlaziti iz svojih domova. Morate uvijek imati pripremljenu terasu kako bi gosti tijekom objeda mogli uživati na svježem i toplom zraku. Ukoliko vaš restoran ima terasu tada ju morate na prikladan način urediti. Pametno iskoristite prostor koji služi za vanjsku dio restorana. Iskoristite svaki slobodan kutak kako ne bi terasa djelovala prazno, ali pritom pazite da ljudi nisu jedni na drugima prilikom objeda. Najbitnija stvar je priuštiti gostima hlad. Vjerojatno i sami u ljetnim danima tražite mjesto u hladu, a nitko ne želi sjediti na mjestu gdje mu sunce ometa pogled. Ukoliko je to moguće, osigurajte im prirodan hlad, ali ako nemate tu mogućnost tada napravite nadstrešnicu, nabavite velike suncobrane ili tende.
Ovisno što možete gdje i kako postaviti. Možete odabrati i vanjske rolete od trstike ili sličnih materijala. Dodajte par biljaka ili svaki stol ukrasite svježim cvijećem. Pazite da goste ne ometaju insekti sa kojima se svi bore tijekom toplih godišnjih doba. Najbolje je upitati stručnjake koji će vam predložiti najbolje rješenje,a moći ćete i birati. Pazite i da gostima ne lete stvari poput stolnjaka i salveta. Sve to osigurajte u slučaju jačeg vjetra, a pazite i na kišu. U kratkom roku može pasti pljusak i umjesto da gosti trče u sam restoran, omogućite im da neometano borave na terasi bez straha od kiše. Što se tiče namještaja za terasu, mnogi vam nude namještaj prilagođen za vanjske terase, ali vi morate paziti na udobnost jer često znaju poduzetnici pogriješiti i odabrati sjedala i fotelje zbog kojih se gosti muče tijekom obroka. Odaberite dovoljno velike stolove i stolice kako bi mogli uživati. Njih uvijek možete ukrasiti jastucima ili sličnim detaljima koji se biraju za vanjski namještaj.