Bilo veliki prostor ili mali, mjesto za roštilj treba biti funkcionalno. Uvijek morate imati mjesta za potrebne sastojke, pečeno meso, kuhače i sve ostalo što vam treba tijekom pečenja.

Odaberite mjesto u dvorištu na kojem ćete staviti ili napraviti roštilj. Neka bude ravna površina, odaberite stol gdje ćete držati sve potrebno, a ako je roštilj manji tada možete napraviti poseban stol ili površinu gdje ćete staviti roštilj, a pored sve potrebno.

Imajte mjesto gdje ćete moći rezati meso, posebno mjesto gdje ćete držati ugljen ukoliko je riječ o klasičnom roštilju. Hvataljke i zdjele neka uvijek budu u blizini, a bitno je imati i pregaču i rukavice te sve potrebne začine.

Ukoliko planirate sami graditi tada možete u hodu i praviti mjesto gdje će vam sve to stajati.

Napravite klupicu ili stolac gdje ćete odmoriti, vi i vaše društvo. Kiša nas ljeti i u proljeće zna iznenaditi stoga imajte nadstrešnicu koja će vas zaštiti od iznenadnog pljuska, a i od jakog sunca.

Nabavite posebnu kutiju za drva i grančice koje su vam potrebne za vatru, a uvijek vam dobro dođe imati i mali sudoper ili mjesto gdje ćete u svakom trenutku imate vode.

Kada završite s pečenjem, roštilj i sve potrebno uvijek vratite na mjesto kako bi vas dočekalo uredno i čisto za idući put.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi