Cigaretom zagorena mjesta na odjeći ili tkanini noćna su mora jer najčešće nema lijeka za popravak. Rješenje ovog problema u određenim je situacijama ipak moguće. Na primjer, lagano nagoreni trag na tkanini može nestati ako ga natrljate ploškom limuna i pustite da malo stoji na suncu.

Kod lagano nagorenog traga na tkanini možete isprobati i otopinu hidrogen peroksida i hladne vode. Najprije napravite mali pokus na dijelu gdje izbjeljivanje ne bude vidljivo kako biste saznali hoće li materijal pustiti boju. Nakon nanošenja izbjeljivača s vodom isperite izgoreno mjesto. Radi li se o osjetljivoj tkanini isprobajte otopinu boraksa u omjeru jedne žlice boraksa na 500 mm tople vode. Dobro natopite zagoreno mjesto, isperite ga i operite u skladu s uputom za pranje.

Ako imate problem s tragom cigarete na namještaju nemojte očajavati jer i tu postoji rješenje. Na tržištu postoje sredstva za poliranje namještaja pomoću kojih ćete se riješiti ove nezgode. Sredstvo se najčešće nanosi mekanom krpom i trlja u smjeru vlakana drveta. Naravno, kod kupovnih sredstava obavezno pročitajte upute za korištenje.

Ako je zbog nečije cigarete ostao trag na vašem sagu treba ga natrljati ploškom krumpira jer tako nestaje osmuđeni dio s površine. Ako je nagoren vršak tepiha možete ga samo isprati ili oprezno podrezati sa škarama.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi