Proljeće i ljeto nam donosi sa sobom puno plodova, voća i povrća, te je to idealno vrijeme za raditi zimnicu i za sačuvati neke plodove za zimu. Važno je da voće i povrće bude kvalitetno, dovoljno zrelo i slično, a isto tako je važno da i posude u koje ćemo stavljati zimnicu također budu čiste i sterilizirane.
Prvo se morate uvjeriti kako su staklenke bez ikakvog oštećenja.

Poklopci također moraju biti čisti te treba provjeriti je li se uhvatila plijesan na unutrašnjoj strani poklopca. Možete ih napuniti i vodom te ih okrenuti naopako, ako voda nigdje ne propušta znači da su staklenke ispravne. Bitno ih je nakon toga oprati deterdžentom te isprati vrućom vodom. Mogu se sterilizirati u pećnici i to na 200 stupnjeva oko 5 minuta, isto tako možete sterilizirati i poklopce. Možete ih i prokuhati u vodu u koju ste dodali malo octa. Kada voda prokuha, ostavite kuhati oko 15 minuta. To će biti dovoljno da vaše staklenke budu savršeno čiste.

Pripazite kako vadite staklenke nakon sterilizacije, koristite krpu kako ne biste dodirivali staklenke kako bi one ostale sterilizirane. Pripazite također kod punjenja staklenki zimnicom, ako se uprlja gornji dio, tj. rubovi staklenki tada se poklopac možda neće dati zatvoriti kako treba te može doći do kvarenja zimnice. Vrlo je bitno da staklenke budu sterilizirane i potpuno čiste kako bi i vaša zimnica potrajala i zadržala svoj odličan okus.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi