Ako ne znate kako se pravilno brinuti za madrac, ovih nekoliko savjeta će Vam pomoći za očuvanje dugotrajnosti madraca…

Madraci i cijene

OKRENITE MADRAC

Jedna od najvažnijih stvari kako se brinuti za MADRAC, jest njegovo okretanje. Iako gotovo svaki drugi MADRAC ima zimsko­ljetnu stranu, koja vas podsjeća da ga okrećete jednom godišnje, MADRAC je potrebno okretati i preokretati. Okretanje MADRACA omogućuje njegovo ravnomjernije trošenje. Ako se madrac ne okreće, može doći do udubljenja, što uzrokuje takozvani žabica efekt. Jednom kada s jedne strane imate udubinu, a s druge strane izbočinu, nakon toga madracu više nema spasa.

Ako okrenete madrac na izbočinu, madrac će žabica efektom samo prebaciti izbočinu na drugu stranu, odnosno, udubine će samo zamijeniti stranu. Zato je poželjno madrac minimalno jednom u godini dana okrenuti.

PROZRAČIVANJE MADRACA

Prozračivanje madraca je jednako važno kao i njegovo okretanje. Što to podrazumijeva? Bilo bi dobro da se povremeno MADRAC izvuče iz njegove presvlake i ostavi preko dana na laganom povjetarcu da se malo isuši i prozrači.

Ako presvlaka nije skidiva, onda cijeli madrac odnijeti na svjež zrak. Možda se pitate od čega se madrac prozračuje i zbog čega je mokar?! Čovjek prilikom spavanja ispusti i do pola litre znoja(naravno da ne završi sve u madracu, ali shvaćate širu sliku?!

ČIŠĆENJE MADRACA

Kako očistiti MADRAC?

To je jedno od najčešće postavljanih pitanja. Madrac je teško očistiti, skoro pa ne moguće…. Ali, ako slučajno u kući imate usisavač na vodu sa jakim usisom vjerujte, poslužit će svrsi. Neki MADRACI imaju presvlaku na skidanje, a nju treba ponekad oprati.

PRAVILNA PODLOGA ZA MADRAC

Jedna od najvažnijih stvari za očuvanje madraca je pravilna podloga na kojoj leži MADRAC. To se odnosi na dobru podnicu na kojoj razmak letvica nije veći od 5 cm, i naravno, da luk letvica ne ide u minus. Ukoliko je podloga puna ploča, lako je moguće da dođe do stvaranja plijesni na madracu, a ako je podloga udubljena doći će do stvaranja rupe na madracu.

Madraci i cijene

Očuvajte svoj MADRAC uz ovih nekoliko malih savjeta.

BIOFLEX BIOSAN d.o.o.
BIOFLEX BIOSAN d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja, dostava i servis na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi